Режисьорът Роман Полански бе оправдан от френски съд по дело

...
Режисьорът Роман Полански бе оправдан от френски съд по дело
Коментари Харесай

Френски съд оправда Роман Полански по дело за клевета

Режисьорът Роман Полански бе оневинен от френски съд по дело за клюка на английската актриса Шарлот Луис, откакто тя го упрекна, че я е изнасилил, когато е била тийнейджърка, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Луис, която е на 56 години, упрекна през 2010 година, че френско-полският шеф я е насилил полово в парижкия си апартамент през 1983 година, когато е била 16-годишна и е пристигнала в Париж за кастинг. Тя играе във кино лентата му от 1986 година " Пирати ".

Луис заведе дело за клюка, откакто Полански дефинира изказванията й като " гнусна неистина " в изявление през 2019 година за " Пари мач ". В обявата на списанието се показва, че Полански е цитирал думи, приписвани на Луис, от изявление, което тя дава през 1999 година за " Нюз ъф дъ уърлд ". Твърди, че тогава тя споделила: " Исках да бъда негова държанка... Вероятно аз го желаех повече, в сравнение с той мен. " Луис оспорва точността на цитата.

Адвокатката на Полански Делфин Мейе приветства решението на съда като " значим ден за свободното слово и правото на отбрана ". " Днес съдът сподели: да, хората могат да оспорят обвиняванията ", добави тя. Луис сподели, че ще оспорва присъдата. " Чувствам се тъжна и разочарована. Това е печален ден за дамите и мъжете. Но това не е краят. Ще апелирам ", сподели тя през сълзи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР