Ремонтът на Дондуковата градина в Пловдив напредва, работи се активно

...
</TD
>Ремонтът на Дондуковата градина в Пловдив напредва, работи се активно
Коментари Харесай

Кметът на Централен: Ремонтът на Дондуковата градина е в напреднал стадий

Ремонтът на Дондуковата градина в Пловдив напредва, работи се интензивно там, заяви в изявление за  Plovdiv24.bg  кметът на Район " Централен "  .

" Две от подземните помпени шахти в градината вече са построени. Те ще  обслужват водните атракциони. Бетонът на сухия шадраван също е положен. През тази седмица би трябвало да се постави подложният бетон и на огромния централен шадраван ", добави Стаменов.

Детските площадките към този момент са излети и ще се поставя подложна настилка и ще се монтират съоръженията там. Подземните връзки, като канализация и водопроводни, са построени на 90%, напоителната система на целия парк е на 80% построена. Има една забавяме там заради обстоятелството, че ще се пусне още един клон за напояване, който да обхване детска градина " Майчина грижа " и двора на регион " Централен ", с цел да се напояват и те, вместо да се употребяват водоноски, както до момента. По този метод съществено ще се реши този въпрос и за тях. Слаботоковите съоръжения за озвучаване и интернет също са пуснати на 100%, инсталациите за осветяване - на към 70%.

Районният кмет съобщи още, че средата на месец август ще може да се стартира от единия край за полагане на настилките в парка. По думите му, компанията е подходила доста съзнателно към обекта.

Пусковият срок е през месец април следващата година. Но  смята, че до края на тази година паркът ще бъде приключен на 100%.

Дондуковата градина в Пловдив е първата градска градина освен в града, само че в България. След освобождението е предоставено да се построи като паркова среда.

Тя предхожда построяването на Цар Симеонована градина. Обектът е от национално значение.

Има редица условия по плана, като едно от тях е оптимално да се приближава до достоверния тип на градината и да се употребяват единствено естествени материали. Именно затова всички настилки и бордюри ще са от гранит.

На гърба на постройката, която през днешния ден е Природонаучният музей, е имала беседка, в която са се взимали значими за града решения. Предвидено е тази беседка да бъде възобновена в първоначалния и тип, уточни още . Тя ще се обвърже с Природонаучния музей, като на нея ще се вършат зелени уроци, там ще могат да изчакват и групите за визити на музея. Предвидено е и това нещо в плана.

В изявлението с  ще чуете още до каква степен е стигнал ремонта на Хуманитарната гимназия в Пловдив, както и ремонта на къща Ламартин. И още -  какво се случва с тепетата и плановете планувани там, ще забележим ли на Сахат тепе възобновен водния часовник от 127-ма година, има ли към този момент визия за някогашната постройка на Българска народна банка, какъв брой са пустеещите и рушащи се в региона здания и още тематики.

Гледайте всичко това във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР