Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят активни

...
</TD
>Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят активни
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на сърбина-трафикант за случая Алдомировци

Под управлението на Окръжна прокуратура – София се водят дейни дейности по следствие по отношение на пътнотранспортно произшествие в региона на с. Алдомировци. Това оповестиха от държавното обвининие.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в качеството на обвинен по формираното досъдебно произвеждане е притеглен жителят на Сърбия М.М., на 34 години.

Около 23,50 ч. на 19.03.2023 година мъжът управлявал лек автомобил, " Ситроен " на основен път в посока София – Калотина. Той превозвал 14 жители от Афганистан и Иран. В региона на с. Алдомировци, община Сливница, водачът нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като предизвикал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което била породена гибелта на разположение с неустановена идентичност.

Пострадалите при случая пасажери са били неотложно превозени в болнични заведения в столицата.

По досъдебното произвеждане са събрани доказателства за това, че директно преди ПТП на управлявания от М.М. автомобил бил подаден явен звуков и светлинен сигнал от чиновниците на Гранична полиция. Той не се подчинил и траял шофирането, предизвиквайки пътния случай.

М.М. е упрекнат за закононарушения по член 343, алинея 1, б. " в ", вр. член 342, алинея 1 и по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел при ръководство на моторно транспортно средство и незаконно подкрепяне на чужденци да минават през територията на България за имотна полза.

Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура - София, като се откриват други участници в незаконното действие.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР