Първата в България анаеробна инсталация по метода на суха метанизация

...
</TD
>Първата в България анаеробна инсталация по метода на суха метанизация
Коментари Харесай

Бургас пак е първенец

Първата в България анаеробна апаратура по метода на суха метанизация бе открита през днешния ден в Бургас. Инсталацията ще преработва 30 000 тона хранителни боклуци годишно и ще ги трансформира в зелена сила.

  " Изграждането на инсталацията започва във допустимо най-неподходящото време – начало на коронавирус пандемията, по-късно продължи през финансовата рецесия, внезапен скок на цените на строителните материали и на цените на съоръжение и обзавеждане. Трябваше през целия този път екипът да удържи и да направи допустимо тя да се случи. Немската компания си удържа на думата и достави извънредно качествено съоръжение и ни увериха, че нашата апаратура не отстъпва на всички съоръжения, които построяват в България “, сподели при откриването кметът на Бургас. 

След влизането й в употреба 30 000 тона хранителни боклуци годишно няма да се депонира в районната хранилище за боклуци и ще се предотврати неговото запълване.

Другата изгода от инсталацията ще е намаляването на отделяния в атмосферата биогаз метан, който е парников. Тава ще окаже позитивно влияние за опазването на околната среда.

Инсталацията е единствената в страната, която разполага с едни от най-съвременните уреди и системи за осъществяването на процесите по преправка на отпадъците, като действа на правилото на натурален развой, при който разграждането на отпадъците се прави от специфични бактерии при цялостна неналичието на О2.

Вследствие на този развой ще се получава компост и метан, от който ще се създава електричество и топлинна сила.

От полученият биогаз при отнасяне на разделно събрани биоразградими боклуци се чака да бъде получена към 5 млн. kWh/y (киловатчаса годишно) електрическа сила.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР