От 6 часа сутринта специализирани екипи извънредно почистват дъждоприемните шахти

...
</TD
>От 6 часа сутринта специализирани екипи извънредно почистват дъждоприемните шахти
Коментари Харесай

Официално от Чистота: В Пловдив сняг няма да натрупа

От 6 часа сутринта профилирани екипи изключително почистват дъждоприемните шахти на невралгични места в Пловдив, към детските и образователните заведения. Със съдействието на ВиК се работи и по. Това заяви директорката на " Чистота “.

" Непрестанно следим метеорологичната конюнктура. Натрупване на снежна завивка в Пловдив не се чака, само че сме подготвени за всяко предизвикателство. Сто машини са в денонощна подготвеност при нужда да се включат в почистването на уличната мрежа в града, тъй че да подсигуряваме естественото напредване на жителите “, съобщи Георгиева.

Тя подсети, че в зимното дежурство са включени 28 разпръсквача на сол, 48 снегорина и 8 челни товарача. Предимно за пешеходни зони, велоалеи и тротоари ще се употребяват 10 мултифункционални машини, оборудвани със снегорин и пулверизатор, както и 6 роторни снегорина, обезпечена е и аварийна техника.

До 30 минути след подаден сигнал за утежняване на времето екипите потеглят по предварителн о одобрени направления. Приоритетно се обработват мостовете и надлезите, улиците, по които се движи градският превоз, пространствата към детските и образователни заведения, поликлиники, лечебни заведения и други общественоважни институции.

Тази година първият сняг падна още на 26 ноември. Все още има задоволително противообледенителни материали, останали от предходната зима. Поръчани са и  допълнителни количества сол и калциев дихлорид. Като част от ограниченията за понижаване на фините прахови частици във въздуха към този момент 12 години община Пловдив не употребява пясък при зимното поддържане на улиците, подсети директорката на " Чистота “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР