Ново творческо предизвикателство отправя СНЦ Дунавско сияние“, чрез своя проект

...
</TD
>Ново творческо предизвикателство отправя СНЦ Дунавско сияние“, чрез своя проект
Коментари Харесай

Ново творческо предизвикателство отправя СНЦ Дунавско сияние

Ново креативно предизвикателство насочва Сдружение с нестопанска цел " Дунавско зарево “, посредством своя план – Детски арт хепънинг " На брега на реката “, финансиран от Общинска фондация " Русе – град на свободния дух “. Инициативите, заложени в плана са във връзка Деня на река Дунав – 29 юни, научи Ruse24.bg . Те ще основат благоприятни условия за креативна изява и присъединяване в културния и обществен живот на деца в риск, неравностойно обществено състояние и бежанци.

През месеците май и юни ще се проведат четири приложни арт работилнички със заключителна галерия - състезания за изобразяване на асфалт, изобразяване върху естествени материали, основаване на пясъчни картини, блиц-викторина с въпроси, свързани с река Дунав и неините жители и осъществяване на " вълшебен “ научни опити.

Фокус на самодейността е образуването на русенски арт " Dream Team “. В този " Отбор Мечта “ ще се включат: наи -добрите художници-приложници от извършените работилници; призьорите от състезанието за рисунка на асфалт и от другите арт начинания, извършени на Детския хепънинг, както и от най-добре представилите се русенци на състезанието " Приказният свят на природата 24 “.

С този тим от гении ще разкрием и насърчим свободния изобретателен дух на русенските дребни създатели, като участваме със свое произведение на изкуството в влиятелния интернационалния конкурс Danube Art Master, проведен от Глобалното партньорство по водите в Централна и Източна Европа.

Напомняме, че за предходната година, нашата неповторима арт апаратура " Обичаме река Дунав и нейните жители “, сътворена взаимно с Дворецът на децата – Русе, завоюва първо място в състезанието Danube Art Master при юношите в категория " Произведения на изкуството “. Творбата бе направена главно от великански дунавски мидени черупки открити по брега на русенския пристан.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР