. Надявам се този парламент да заработи по-скоро, защото България

...
</TD
>. Надявам се този парламент да заработи по-скоро, защото България
Коментари Харесай

Радев: Дадох много време, за да има най-сетне консенсус

" . Надявам се този парламент да проработи по-скоро, тъй като България не може повече да чака. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната активност и да даде стабилно решение на политическата рецесия като образува консенсусно болшинство към ясни политики, цели и цели и излъчи стабилно и работещо постоянно държавно управление ".

Това съобщи президентът пред публицисти в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Държавният глава счита, че от партиите зависи дали ще бъде излъчено стабилно постоянно държавно управление. " Всички издигаха цели и цели в доста значими за България области и аз се надявам те да ги покажат и на процедура " - посочи той.

Президентът ще издаде декрет за привикване на Народното събрание в първия вероятен миг, откакто ЦИК разгласи поименния състав на новия парламент. На въпрос дали е податлив да даде повече време на политическите партии за договаряния, той напомни какво се случи на предходните избори:

" Аз дадох доста време, с цел да има най-накрая консенсус, най-накрая съгласие, да се загърби тази остра предизборната изразителност. Какъв беше резултатът и изключително претенциите към президентската институция. Че какво – президентът желае да ръководи посредством служебно държавно управление, по тази причина разтяга процедурата. Има ясно одобрени периоди, само че дано да проработи Народното събрание – това ще бъде показателно по какъв начин ще се развива и рулетката с мандатите.

Отсега желая да прикани политическите партии да не губят и ден, дано не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят по какъв начин да сформират държавно управление. Още от през днешния ден този развой би трябвало да върви и аз имам вяра, че партиите към този момент са в разговор тъй че да търсят устойчива формула за сформиране на постоянно ръководство. ".

Радев не пожела да разяснява какъв знак дават политическите водачи с мълчанието си дни след изборите. 

Президентът уточни като първостепенна задача обединяването на партиите към приемането на държавния бюджет, да дадат отговор на наболелите финансови въпроси като одобряват бюджета и одобряват проектозаконите от Плана за възобновяване и резистентност. 

" Всички партии в предизборната акция упорстваха да няма по никакъв метод пипане на налозите, нито да се връщат понижените ставки, да има увеличени разноски и в това време да запазим 3% недостиг в бюджета. Ето това комплицирано уравнение в този момент партиите би трябвало да го решат " - уточни Радев.

Държавният глава се надява политическите партии, Народното събрание и идващото държавно управление да се възползват от всички благоприятни условия, които дава служебният кабинет за по-задълбочена европейска интеграция.

" Сега от политическите партии в Народното събрание ще зависи дали тази година ще успеем да се присъединим към Шенген – нещо, за което служебното държавно управление към този момент получи съответна дата. От партиите зависи дали и по кое време България ще бъде подготвена да се причисли към еврозоната.

Надявам се, поради и проблемите в сигурността, политическите партии да загърбят най-накрая пустословието във връзка с модернизацията на Българската войска. Да погледнат напълно трезво и всеобхватно на превъоръжаването, с грижа за хората в армията, за тяхната мотивация и подготовка " - съобщи още.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР