На 29.03.2024 г. от 15.30 часа се състоя общо събрание

...
</TD
>На 29.03.2024 г. от 15.30 часа се състоя общо събрание
Коментари Харесай

Окръжен съд в Русе с най-високи резултати за последните три години от работата си

На 29.03.2024 година от 15.30 часа се състоя общо заседание за приемане на Годишния регистриран отчет за активността на Окръжен съд – Русе и двата районни съда– Русе и Бяла през 2023 година

Председателят на съда Николинка Чокоева показа годишния отчет посредством мултимедийна презентация и регистрира най-високи резултати от работата на Окръжния съд, съпоставено с последните три години, оповестиха от съда.

През 2023 година в Окръжен съд – Русе са прегледани 2441 каузи (две хиляди четиристотин и четиридесет и едно), от тях са свършени с финализиращ правосъден акт 2093 каузи, от които 89 % - в тримесечен период. Този висок резултат е разследване от неуморния труд на съдиите и чиновниците и се дължи на организацията на работните процеси, подхваната от новото управлението на съда - съставяне на непрекъснати въззивни сформира, отборен принцип на работа в деловодството, профилиране на правосъдните секретари по материя на делата, установяване на заседателни дни за обособените правосъдни сформира и систематизиране на правосъдните зали по отделения.

Отчетени бяха и множеството събития, извършени през отчетния интервал – срещи по просветителната стратегия на Висш съдебен съвет сред съдии, прокурори, юристи и възпитаници, медийни участия на съдии, церемониален водосвет за началото на правосъдната година, участия на магистрати в кръгли маси, благотворителни начинания и мн. други.

Председателят регистрира и резултатите на двата районни съда. В Районен съд – Русе са прегледани 10 693 каузи, а в  Районен съд – Бяла – 1572 каузи.

Председателят на Върховен касационен съд Галина Захарова изпрати приветствен адрес към ръководителя и съдиите от Окръжен съд с отправени поздравления за проявения професионализъм.

Гости на събранието бяха  Корнелия Колева - зам. ръководител на Апелативен съд - Велико Търново,  Диан Василев - административен началник - ръководител на Административен съд – Русе,  Георги Георгиев - административен началник и областен прокурор в Окръжна прокуратура – Русе, Елена Балджиева - административен началник - ръководител на Районен съд – Русе, Ивелина Бонева - административен началник - ръководител на Районен съд – Бяла,  Ирена Костадинова - административен началник и областен прокурор в Районна прокуратура – Русе, Звезделина Рафаилова - секретар на Адвокатска гилдия – Русе, основен проверяващ служител на реда в отдел " Разследване " на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе Анатолий Тодоров.

В края на отчетното заседание, ръководителят на Окръжния съд – Русе Николинка Чокоева благодари на съдиите и правосъдните чиновници за високите реализирани резултати:

" Пожелавам и през актуалната година да продължим да работим с грижа за законността, справедливостта, авторитена на съда и с почитание един към различен. Отправям признателност към всички магистрати и правосъдни чиновници от Русенския правосъден регион за положения през годината неотклонен труд, за куража и мотивацията.  Благодарение на проявения професионализъм, можем да се поздравим с постигнатите отлични резултати, които ни дефинират като ефикасен, новаторски и европейски съд.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР