Лентата на петия поред в България Американски център прерязаха посланикът

...
</TD
>Лентата на петия поред в България Американски център прерязаха посланикът
Коментари Харесай

Откриха Американски център в бургаската библиотека

Лентата на петия подред в България Американски център прерязаха посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа, кметът на Бургас, регионалният шеф и шефът на Библиотеката Яна Кършийска. На събитието участваха библиотечни експерти, жители и доста младежи, които са и читатели, оповестиха от библиотеката.

" За нас е чест да бъдем тук в Бургас, дружно с духовия оркестър на посолството. Предназначението на Американските центрове е да бъдат свободно пространство, в което да се срещаме, да обменяме и предлагаме информация за образование и обучение в Съединени американски щати, да предлагаме планове в системата STEM. Това е единствено началото и се надявам, че с кметството, кмета и всички вас, да реализираме доста, с цел да засилим и укрепим всички взаимоотношения в другите сфери на живота “, сподели дипломат Херо Мустафа,.

Кметът благодари на посланика на Съединени американски щати за напъните, Бургас да бъде петият център и добави: “Като кмет давам обещание, че ние ще бъдем първи по значителност, тъй като при нас има ужасно доста читатели деца, което е прелестно! Последните 40 години не е строена такава Библиотека и я демонстрираме на колкото се може повече кметове на общини. Нека те да се заразят и да построят такива библиотеки в своите градове. Това е един храм на просвета, нематериалност и на познания. А посредством този Американски център  ще можем да се възползваме от този огромен запас на информация, да бъдем налични до всички огромни американски библиотеки “.

" Както господин Николов сподели, ние сме привикнали да сме отличници и ще създадем всичко допустимо това да бъде най-посещаваното, най-интересното място за жителите и за гостите на Бургас ", означи регионалният шеф на Бургас.

Американският център предлага литература и информация за образование и стажове в Съединени американски щати и се намира на третия етаж  в постройката на Библиотеката. Гостите разгледаха цялата постройка и се срещнаха с нововъведенията, експозиционните зали, както и всички отдели на Библиотеката.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР