Към днешния ден се забелязва подобряване на криминогенната обстановка, което

...
</TD
>Към днешния ден се забелязва подобряване на криминогенната обстановка, което
Коментари Харесай

Ст. комисар Чергов: Има спад на престъпленията в Пловдив

Към днешния ден се вижда възстановяване на криминогенната конюнктура, което се показва в понижаване на броя на записаните закононарушения. Това сподели в изявление за Plovdiv24.bg  директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар.

" Към сегашния миг, от началото на 2023 година записаните закононарушения са 6139, което е с 65 броя по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. От тях разкрити закононарушения са общо 3017, като в процентно изражение разкриваемостта е 49%.

По думите на Чергов има спад и в броя на записаните престъпни закононарушения и леко увеличение % на разкриваемост.

" През 2023 година са регистрирани общо 5239 престъпни закононарушения, което е спад със 72 броя спрямо 2022 година, като разкритите са 2727, което съставлява 52%. Тук имаме повишение на разкриваемостта с 4% спрямо предходната година ", заяви Чергов.

Той уточни още, че максимален е делът на записаните закононарушения срещу собствеността – 2078 броя, което съставлява в действителност 40% от общо записаните престъпни закононарушения за актуалната година. Въпреки това, броят им е със 122 по-малко от предходната година. 

" Дойдох в дирекцията с една визия, че съществуването на градска среда, на извънградски обитаеми места, много на брой, ще образува една по-сложна криминогенна конюнктура, само че мога да кажа, че съм прелестно сюрпризиран. Очакванията ми за висок брой битови закононарушения в дребните обитаеми места не се оправдава. Не мога да кажа, че отсъстват, има такива, само че не съставляват някакъв сериозен проблем на този стадий, най-малко съгласно мен, откакто регистрирам ежедневната информация за обособените случаи и проблеми ", добави Чергов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР