Бягащи хора, въоръжени с дървени палки и камъни. После сбиване

...
Бягащи хора, въоръжени с дървени палки и камъни. После сбиване
Коментари Харесай

Брутални въоръжени сблъсъци между банди български роми в центъра на неаполитанското градче Мондрагоне изплашиха до смърт местните жители

Бягащи хора, въоръжени с дървени палки и камъни. После сборичкване с присъединяване на голям брой хора, принадлежащи към българската ромска общественост, която е заселена от години в парк в Мондрагоне, община в провинция Казерта. Сцени, които кметът Франческо Лаваня не се колебае да дефинира като " градско принуждение ". Епизодът, сниман от поданици със смарт телефон, е станал нощес, 2май, към 20 часа, в центъра на града, написа Corriere Napoli.

За кмета случаят е " засилил необятно публикуваното възприятие за неустановеност и изоставеност в огромни елементи от гражданското общество ", четем в писмо, изпратено незабавно след събитията до префекта на Казерта Джузепе Касталдо.

" За страдание, тези събития - написа Лаваня -, записани и докладвани в предишното, изискват отговор и взаимни старания, защото само задължението на локалната полиция не е в положение да спре тези феномени, които също могат да доведат до доста по-сериозни и сложни за ръководство обстановки “.

Кметът желае от префекта незабавно да свика техническата комисия за сигурност и публичен ред, като по-късно афишира, че обстоятелствата ще бъдат доведени до вниманието на министъра на вътрешните работи Матео Пиантедоси.

И най-после, Лаваня желае " изключителните ограничения и наредбите за публичния ред да бъдат оценени, с цел да се ускори контролът на страната върху територията, с цел да се направи дейно потискането на противозаконните действия също като се има поради наближаващият летен сезон, който ще усили гъстотата на популацията на Мондрагоне “.

А ето какви елементи дават по случая от локалното издание Caserta News:

" Картините на обществена партизанска война, идващи от Мондрагоне, са доста тревожни: това е " гето “ зона в ръцете на ромската общественост от български генезис, ситуирана в границите на по този начин наречените дворци Чирио, която се трансформира в същинско гето с явни последствия за локалните жители, които в този момент живеят в климат на необятно публикувана неустановеност, с риск от епизоди - които към този момент са се случили в предишното - на реакции от страна на градската общественост, изтощена от цялостната липса на интервенция от страна на страната. Общинската администрация, която няма средства да се бори с това събитие, е оставена сама и явно полицейските сили не са задоволителни, с цел да се борят със обстановка, която обаче би трябвало да бъде прегледана и от позиция на възобновяване, обществено и културно. Всичко произтича от характерни условия за градско обмисляне, както в доста други деградирали региони на страната, които можеха да имат като единствена вяра за регенерация тъкмо тези бонуси, потопени от държавното управление на Мелони. В този регион живеят деца, които не вървят на учебно заведение и действителна интеграция няма. Всичко това без да се регистрира рискът от разбъркване с локалната престъпност... “, пишат италианците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР