Fintech сайтът Money Transfers изброи най-евтините градове за закупуване на

...
</TD
>Fintech сайтът Money Transfers изброи най-евтините градове за закупуване на
Коментари Харесай

Пловдив е сред най-евтините градове в Европа за покупка на имот от чужденци, но те не могат да притежават земята под него

Fintech уеб сайтът Money Transfers изброи най-евтините градове за закупуване на парцели на квадратен метър. Уебсайтът за съпоставения, даде обобщенията, употребявайки данни от. Своеобразната ранглиста се състои от 9 града, в това число два български -  Пловдив и Бургас.

9. Орадея, Румъния

Средна цена за апартамент от 100 м²: 178 070,28 Щатски долар

Орадея ситуиран от двете страни на река Крису Репеде, се намира единствено на 14 км от границата с Унгария. Този град е прочут като център както за стопански, по този начин и за културни инициативи и може да се похвали с благосъстояние от архитектура в жанр Арт Нуво.

Чужденците от Европа имат право да купуват парцели в Орадея. Идващите отвън Стария континент също могат да купуват парцели, само че не могат да придобият цялостна благосъстоятелност върху земята.

8. Патра, Гърция

Средна цена за апартамент от 100 м²: 174 760,67 Щатски долар

Патра е крайбрежен град, декориран с голям брой исторически обекти, измежду които римският Одеон. Древният развлекателен център в този момент е главното място за Международния фестивал в Патра - празник на музиката, танците и изкуството.

7. Сибиу, Румъния



Средна цена за апартамент от 100 м²: 165 398,36 Щатски долар

Разположен е в сърцето на Румъния, Сибиу е град, цялостен с история. Той може да се похвали с многочислени музеи, в това число фамозния Национален музей на Астра - най-голямото изложбено пространство навън в Европа.

Емигранти отвън Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство могат да имат недвижими парцели в града, само че са лимитирани да имат земя. Чужденците от останалите страни в Европейски Съюз обаче са свободни да вършат и двете.

6. Крайова, Румъния

Средна цена за апартамент от 100 м²: 161 142,09 Щатски долар

Крайова се намира покрай река Жиу, в югозападния район на Румъния. Една от най-големите забележителности на града е Parcul Romanescu, приет за най-големия градски парк в Румъния.

Могат ли експати да купуват парцели там: Гражданите на Европейски Съюз и ЕИП имат право да купуват парцели в Румъния. Въпреки че чужденците, които идват отвън Европа, също могат да купуват парцели, те не могат да придобият цялостна благосъстоятелност върху земята.

5. Бургас

Средна цена за апартамент от 100 м²: 147 839,06 Щатски долар

Бургас се намира на брега на Черно море. Градът предлага доста естествени забележителности като Морската градина, голям парк с дървета и растения от разнообразни краища на света.

4. Пловдив

Средна цена за апартамент от 100 м²: 142 105,63 Щатски долар

Пловдив се намира в южна централна България и е вторият по величина град в страната. Това е домът на Античния спектакъл на Филипопол, прочут като един от най-добре непокътнатите антични театри в света.

Чужденци свободно могат да купуват недвижими парцели и в Пловдив, и в Бургас, само че не могат да имат земята под него.

  

3. Мостар, Босна и Херцеговина

Средна цена за апартамент от 100 м²: 138 777,39 Щатски долар



Разположен е по поречието на река Неретва, Мостар е една от най-популярните дестинации в Босна и Херцеговина. Малкият град е прочут най-много с джамията Коски Мехмед паша, едно истинско архитектурно знамение, издигнато през 1600 година

Чужденци могат да получават и продават парцели в Мостар, което обаче зависи от съглашение за взаимност сред Босна и Херцеговина и родната страна на купувача.

2. Кишинев, Молдова

Средна цена за апартамент от 100 м²: 138 345,05 Щатски долар

Столицата на Молдова Кишинев може да се похвали с редица архитектурни чудеса, като Триумфалната арка. Наричан още " Светата врата “, паметникът е издигнат през 1840 година в чест на триумфа на Русия над турската войска.

В този град чужденците са свободни да купуват и продават неземеделски парцели.

1. Битоля, Северна Македония

Средна цена за апартамент от 100 м²: 97 942,75 Щатски долар

Битоля е вторият по величина град в Република Северна Македония и е дом на античния град Хераклея Линкестис, разгласен за обект на международното завещание. В наши дни градът е приет за културен епицентър на Македония.

Могат ли експатите да купуват парцели там: Експатите могат да купуват парцели, само че това зависи от съглашение за взаимност сред Северна Македония и тяхната родна страна.

 

Чужденците могат да купуват парцели, само че това зависи от съглашение за взаимност сред Северна Македония и тяхната родна страна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР