Дефицит на антибиотици за остри респираторни инфекции в Бургас, което

...
</TD
>Дефицит на антибиотици за остри респираторни инфекции в Бургас, което
Коментари Харесай

Дефицит на антибиотици за остри респираторни инфекции в Бургас

Дефицит на антибиотици за остри респираторни инфекции в Бургас, което постанова замяната им с техни аналози. За това съобщават от Регионалната фармацевтична гилдия в Бургас. Обясняват неналичието на избрани типове медикаменти в аптечната мрежа с повишеното ползване, както и презапасяване с някои лекарства.

Според Любима Бургазлиева, ръководител на районната фармацевтична гилдия в Бургас, поради увеличените случаи на респираторни болести в последните седмици, има увеличено търсене и лекарски наставления. " Някои от лекарствените форми на антибиотици стартират да недостигат. Към момента в Бургас и региона аптеките разполагат с лекарства от всички фармакологични групи. Може да има дефицит най-вече при сиропите за деца, само че за ден-два могат да се доставят ", изясни пред NOVA тя. И добави, че няма информация за затворени хранилища за медикаменти.

По думите ѝ oт противоболковите лекарствени артикули има цялостна гама. " Правилното е да се вършат антибиограми, само че за жалост не се случва. Обикновено при зараза лекарите стартират с широкоспектърен антибиотик, преди първия банкет се взема проба, с цел да се посочи към какъв антибиотик е сензитивен пациентът. Така може да се увеличи успеваемостта и да се ограничи безразборната приложимост на антибиотици. В рамките на 2 седмици ще дойдат новите доставки на медикаменти ", съобщи Бургазлиеева.

По думите на фармацевта Цветана Томова няма презапасяване с антибиотици, а се идва единствено с рецепта.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР