ЧСИ обяви на търг магазин за дограма на пловдивския бизнесмен

...
</TD
>ЧСИ обяви на търг магазин за дограма на пловдивския бизнесмен
Коментари Харесай

Отнемат магазина на пловдивски бизнесмен, съден за продажба на гласове

ЧСИ разгласи на търг магазин за дограма на пловдивския предприемач Ангел Карагьозов, съден за пласиране на гласове. Магазинът е за дограма на компания " ЕЛ ШАДАЙ ", разбра Plovdiv24.bg от уеб страницата на камарата.

Търговският обект се намира на ул. " Острец " 12 гр. Пловдив  и е с повърхност от 345 кв.м. Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването е 136 хиляди евро, като самият търг ще продължи от 12.08 до 12.09.2023 година На 13 септември ще стане ясно дали има действителен покупател. 

Причината за продажбата на парцела са неизплатени задължения от страна на сдружението. Освен задълженията против в интерес на Политическа партия ГЕРБ.

Припомняме, че в края на месец март 2021г. до 4 април същата година обвиненият е раздавал, чрез други четири лица, по 30 лв. на гласоподавател на поданици от квартал " Изгрев ", Пловдив, за да ги склони да упражнят изборното си право на изборите от 04.04.2021г.  за народни представители.

Подсъдимият взел решение да провежда скица за " пазаруване на гласове ", като за задачата събрал в своя офис група от хора, на които сложил задания да обикалят по адресите в Пловдив, в кв. " Изгрев ", да оферират на живущите парични суми, да раздават пари, съпроводени с рекламни материали, като записват в бележник имената и броя на гласоподавателите, за които са дадени пари.

Карагьозов пояснил, че би трябвало да раздават по 30 лева, само че единствено на лица от ромски генезис, като тези пари и рекламни брошури били предопределени, с цел да гласоподават хората на идните избори за избраната политическа партия. Обяснил на лицата от по този начин образуваната група да убеждават хората, че би трябвало да станат застъпници  и по време на изборите би трябвало да гласоподават за Политическа партия ГЕРБ, както и да обикалят из махалата да споделят на други хора да гласоподават за същата партия и в случай че правили последното щели да получат още по 50 лева

Малко по-късно против на Ангел Карагьозов има повдигнато и второ обвиняване. На 02.07.2021 година в Пловдив е държал 45 броя муниции диаметър 9х19 мм., и не е взел нужните ограничения за сигурност, планувани в чл.98, ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривените субстанции и пиротехническите произведения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР