Болки в гърлото, кашлица, хрема, висока температура и отпадналост. Сигурно

...
</TD
>Болки в гърлото, кашлица, хрема, висока температура и отпадналост. Сигурно
Коментари Харесай

Пролетните вируси ни налегнаха, как да се справим?

Болки в гърлото, кашлица, хрема, висока температура и изнемощялост. Сигурно звучи познато. Въпреки че зимата е зад тила ни, пролетта също сервира своите изненади. Особено след падналия имунитет сезонните вируси не са нещо извънредно. Напротив. 

Точно в същото време на годината стартират да циркулират вируси, които са сходни на грипните. Само че протичат по-леко и минават относително бързо. Типични са дихателните инфекции, както и респираторният синцитиален вирус, присъщ най-много за дребните деца. Той не е доста публикуван, само че го има и е мъчно е да се каже какъв е рискът от затруднения. Всичко е доста самостоятелно. 

Според експертите при започване на болестта хората може да сбъркат вирусните инфекции даже с алергии. Те би трябвало да знаят обаче, че първите не престават до една седмица, до момента в който пролетната алергия продължава през целия сезон, написа " Телеграф ".

Вирусът на респираторната синцитиална зараза се предава от човек на човек посредством пряк контакт. Докато възрастните пациенти и по-пораснали деца развиват признаци на леко парагрипозно положение, бебетата и дребните деца могат да развият признаци на тежка респираторна зараза, което да наложи тяхната хоспитализация.

Добрата вест е, че пролетните вируси по принцип не водят до затруднения, както при грипа. Но въпреки всичко би трябвало да предприемем ограничения, с цел да преминат бързо, е добре да подсилим имунитета си.

На първо място можем да се възползваме от изобилието на пресни плодове и зеленчуци. Чрез тях може да си набавим задоволително количество от витамините А, С, Е, D и минерали като цинк, желязо, селен, калций. Наблегнете повече на салатите и фрешовете за сметка на месото и тестените храни.

По-малко захар

Рафинираната захар в никакъв случай не се е считала за потребна. Тя въздейства негативно на организма, защото повреждат клетките, значими за имунната система. Избягвайте рафинираните захари, доколкото е допустимо. За да ограничите апетита си към сладко, консумирайте повече храни с естествени захари, богато снабдени с потребни хранителни субстанции, витамини и минерали.

Протеини

За възстановяване на имунния статус е от извънредно значение да консумираме съответно количество белтъци. Хората, които са на вегетарианска диета, могат да построят задоволително добре хранителния си режим, с цел да получават пълностоен белтък. Белтъците са нужни за синтеза на имуноактивни молекули и рецептори и би трябвало да участват в задоволителни количества в дневния хранителен банкет. Като приказваме за белтъци, не е наложително те да са безусловно от скотски генезис. Техните растителни други възможности са бобовите храни, зърнените храни и ядки, както и зеленчуци като броколите да вземем за пример. Монодиети единствено на плодове и зеленчуци или на сокове не би трябвало да се ползват за дълго време, тъй като могат да нарушат имунитета на организма. 

Витамин D

Набавяйте си витамин D от слънчевите лъчи и чист въздух. Пролетта е времето, в което към този момент можем умерено да се насладим да приятни разходки из природата. Това като се изключи че спомага за положителната ни физическа форма, се отразява и на душeвността, затова и на здравето ни. По натурален път единствено посредством няколко часа стоене под слънчевите лъчи можем да си набавим нужното количество от по този начин нужния ни витамин D.

Сън

Качеството на съня и времето, което отделяме за него, са извънредно значими за здравословното ни положение. Липсата на сън намалява имунитета ни, а пролетната отмалялост ни кара да се усещаме непрекъснато отпаднали и изтощени. Затова постоянно когато се почувствате изтощени, отделете време за отмора. Много от специалистите считат, че точно през пролетния сезон имунната ни система е най-слаба и сънят може доста да ни спомогне в укрепването й, както и в елиминирането на насъбрания стрес във всекидневието. За задачата спете най-малко по 7-8 часа в денонощието.

Движение

Правейки постоянни извършения, вие ще подобрите здравето на сърдечносъдовата си система, ще намалите кръвното си налягане и ще поддържате оптимално тегло. Така ще укрепите имунната си система и ще се предпазите от разнообразни болести. Редовният фитнес режим предизвиква положителната циркулация на клетките. Перфектно решение за физическо натоварване без напрежение е предприемането на походи измежду природата.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР