Тази зима ще бъде особено трудна заради високия ръст на

...
Тази зима ще бъде особено трудна заради високия ръст на
Коментари Харесай

Фандъкова с обещание към софиянци. Кой ще плати скъпия газ?

" Тази зима ще бъде изключително сложна поради високия растеж на цените на всички енергоизточници. Отоплението на софиянци е обезпечено, количества газ ще има, въпросът е какви ще са цените ". Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ " Топлофикация София " е обречена да натрупа нови отговорности в тази обстановка поради голямата разлика на цените, избрани от КЕВР, на които " Топлофикация " купува газ.

" Близо 300 лв. на мегаватчас е цената, на която " Топлофикация " купува, а КЕВР е определил цената на която продава топлинната сила и е заложил вътре цена на газа от 114 лв., това е голяма разлика. Ако се резервира цената, която е сега, до края на годината " Топлофикация " ще натрупа нови над 500 милиона отговорности ", добави Йорданка Фандъкова.

Тя беше безапелационна, че не може повече да се усилва цената. " Дългосрочното решение е рационализация на " Топлофикация, основана е работна група ", добави кметът на София.

Според нея не се позволява промяна на собствеността на " Топлофикация " от обществена - без значение дали ще бъде общинска или държавна, като не се планува приватизация.

" Най-важното е строителството на нови мощности за произвеждане на електрическа енергия. Разработва се открита процедура за намиране на външен вложител. " Топлофикация " е в регулаторен капан ", добави Йорданка Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР