Тази вечер ще се изиграят първите 1/4-финали от турнира Лига

...
Тази вечер ще се изиграят първите 1/4-финали от турнира Лига
Коментари Харесай

Севиля не се плаши от „Олд Трафорд“, излиза за нова победа срещу Юнайтед

Тази вечер ще се изиграят първите 1/4-финали от шампионата Лига Европа. Двубоят сред Фейенорд и Рома е от 19:45 часа, останалите три стартират в 22:00 българско време.

Най-интересно се обрисува да бъде на " Олд Трафорд ", където Манчестър Юнайтед ще посрещне Севиля. Последното посещение на андалусийци на стадиона на „ алените дяволи “ бе през 2018 година, когато двата тима играха осминафинал в Шампионска Лига. Испанският гранд завоюва с 2:1 и отстрани Юнайтед. Иначе през 2020 година бе последният конфликт сред двата отбора. Тогава те се срещнаха на полуфинал в Лига Европа, който още веднъж бе извоюван със същия резултат от Севиля. През въпросната година испанците подвигнаха и трофея, откакто на финала надиграха Интер с 3:2 .
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг.
На осминафиналите Манчестър Юнайтед в профил градския противник на идния си конкурент – Бетис, до момента в който Севиля се оправи с Фенербахче. „ Червените дяволи “ реализираха две победи над испанския отбор. Първо с 4:1 на личния си стадион, а по-късно с 1:0 на „ Мануел Руиз де Лопера “. Севиля записа чист триумф с 2:0 в домакинския си мач против „ фенерите “, само че загуби гостуването си. Това не бе съдбовно, защото турският отбор вкара единствено един гол, който не бе задоволителен за равнене на общия резултат.

През миналия уикенд Манчестър Юнайтед реализира победа с 2:0. Тя бе над борещия се за оцеляване Евертън. В момента „ алените дяволи “ се намират на четвъртото място с актив от 56 точки, колкото има и третият Нюкасъл. Петият Тотнъм не е по никакъв начин надалеч от тях, защото „ шпорите “ имат единствено три пункта по-малко. Севиля пък не съумя да завоюва домакинския си мач против Селта, откакто двата тима направиха тъждество 2:2 на „ Рамон Санчес Писхуан “. Десет кръга преди края на сезона „ андалусийците “ са на тринадесетото място, само че към момента са покрай зоната на изпадащите, защото осемнадесетият Валенсия е спечелил единствено пет точки по-малко.
Играчите на Ювентус с подготовка преди мача със Спортинг.
В различен мач от конкуренцията един против различен ще се изправят Ювентус и Спортинг, които са два от тимовете, които дойдоха в шампионата като трети от груповата фаза на Шампионска лига . „ Бианконерите “ имаха относително леки съперници, които се показват добре в родните шампионати, само че с дребен опит в Европа. Така Ювентус преодоля първо Нант с триумф и еднакъв и общ резултат от 3:1, а по-късно и Фрайбург при две победи – 1:0 и 2:0. Очаквано Спортинг мина без съществени компликации през Мидтиланд, въпреки и да реализира безапелационния триумф с 4:0 не вкъщи, а на реванша в Дания. На осминафиналите обаче „ лъвовете “ се изправиха против водача в британската Висша Лига - Арсенал. Двубоят в Португалия приключи 2:2, а в Лондон „ топчиите “ разрешиха на Спортинг да нападна и изравни през второто полувреме. Така се стигна и до дузпи, на които португалците бяха безгрешни.

Днес ще се изиграят и първите 1/4-финали от шампионата Лига на конференциите.

Програма за 1/4-финалите в Лига Европа :

19,45, Фейенорд - Рома

22,00, Ювентус - Спортинг Лисабон

22,00, Манчестър Юнайтед - Севиля

22,00, Байер Леверкузен - Унион Сен Жилоа

Програма за 1/4-финалите в Лига на конференциите :

19,45, Гент - Уест Хям

22,00, Базел - Ница

22,00, Лех Познан - Фиорентина

22,00, Андерлехт - АЗ Алкмаар. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР