Повече от 300 души са загинали при наводнения в Кения,

...
Повече от 300 души са загинали при наводнения в Кения,
Коментари Харесай

Над 300 души загинаха при наводнения в Източна Африка

Повече от 300 души са починали при наводнения в Кения, Танзания, Бурунди и Уганда, а проливните дъждове, сполетели Източна Африка, не стопират, съобщи ДПА.
Само в Кения са починали 169 души, заяви през днешния ден представител на държавното управление. По-рано кабинетът в Найроби се събра на особено съвещание, с цел да разиска ограничения за справяне със смъртоносните наводнения и обвързваните с тях неприятности.
По време на визитата си в Май Махиу в Източноафриканската рифтова котловина, където през вчерашния ден след разкъсване на язовир починаха близо 50 души, а 26 към момента са в неопределеност, президентът на Кения Уилям Руто съобщи, че жителите на регионите, застрашени от наводнения или свлачища, би трябвало да се реалокират на безвредно място в границите на 48 часа.  
Според метеорологичната работа на страната през идващите седем дни в Кения се чакат още проливни превалявания.
Пътища са блокирани и мостове са станали непроходими, което пречи на транспорта на артикули сред страните в района, като да вземем за пример сред Уганда, Руанда и Демократична република Конго.
В Танзания изключително застрашени са крайбрежните региони, които са изложени освен на проливни превалявания, само че и на мощни гръмотевични стихии и огромни талази. В същото време през последните дни в районите Аруша и Маняра, известни туристически дестинации за сафари обиколки, имаше многочислени свлачища, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР