Тази вечер преминахме към зимно часово време. В 4.00 часа

...
Тази вечер преминахме към зимно часово време. В 4.00 часа
Коментари Харесай

Върнахте ли си часовниците с час назад?

Тази вечер преминахме към зимно часово време.

В 4.00 часа тази нощ преминахме от лятно към зимно часово време и трябваше да върнем часовниците си с един час обратно. Зимното часово време ще бъде в действие до последната неделя на месец март 2018 година, когато ще би трябвало още веднъж да преместим стрелките на часовниците си, само че този път с един час напред.

анкета
Как ви се отразява промяната на времето?
Не я чувствам До няколко дни се променям и аз Един месец съм като болен Тази промяна е добре, пролетта е смут Дразни ме кардинално Виж резултати
Не я чувствам

До няколко дни се променям и аз

Един месец съм като болен

Тази промяна е добре, пролетта е смут

Дразни ме кардинално

В България прекосяването от лятно към зимно часово време и назад стартира да се ползва през 1979 година, а в Европа - от 1916 година. От 2002 година насам зимното часово време в Европейски Съюз стартира в последната неделя от октомври и приключва в последната неделя от март.

Различните страни не са единомислещи по отношение на това дали има потребност от зимно и лятно часово време. Някои страни желаят да преустановят ежегодишната смяна.

На 27 откомври, петък, стана ясно, че Европейската комисия е почела за разглеждане предлагането за анулация на лятното часово време в страните членки.
" Директивата за лятното часово време има отражение върху транспортите и енергетиката. Оценяваме постъпилите оферти и ще съобщим заключението си, когато сме подготвени ", посочи представител на комисията.

 В Брюксел умуват за анулация на лятното часово време
В Брюксел умуват за анулация на лятното часово време

По предложение на Финландия

В последните години лятното часово време бе анулирано от Казахстан, Киргизстан, Ирак, Пакистан, Бангладеш, Грузия, Армения, Русия, Египет и Азербайджан.

Същевременно от зимното часово време се отхвърлиха Беларус и Турция, а предходната година сходни планове разгласи Унгария.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР