Тази вечер ни очаква едно по-различно мадридско дерби. Отборите на

...
Тази вечер ни очаква едно по-различно мадридско дерби. Отборите на
Коментари Харесай

Едно мадридско дерби за 120 млн. евро

Тази вечер ни чака едно по-различно мадридско дерби. Отборите на " Реал " и " Атлетико " ще спорят за Суперкупата на Испания на 4000 км от вкъщи - в Саудитска Арабия. Срещата стартира в 19:30 ч. и ще бъде излъчена онлайн по bTV Action.
120 млн. евро, които реалокираха Суперкупата на Испания на 4000 км от вкъщи За първи път ориста на трофея ще се реши след шампионат сред 4 тима
На полуфиналите " Реал " победи с лекост носителя на Купата на краля - " Валенсия " с 3:1, а " дюшекчиите " отстраниха първенеца " Барселона " след два трагични късни гола и краен резултат 3:2.

Снимка: Reuters

Мадридско дерби отвън испанската столица е рядко срещано събитие. Въпреки това напрежение и възторг няма да липсват, защото и двата отбора постоянно се хвърлят с всички сили за триумф в тази борба. Сега залогът е още по-голям, защото ще бъде решена Суперкупата на Испания, която за първа година се разиграва в четиристранен шампионат и то в Саудитска Арабия.

Промяната във формата озадачи освен почитателите, само че и футболистите. Причината обаче е ясна - 120 млн. евро. Такава е цената на договорката сред Ла Лига и домакините.

След релативно слабия старт на сезона, отборът на Зинедин Зидан набра скорост и към този момент е в серия от 15 мача без загуба във всички шампионати. " Белите " бяха прекомерно положителни за " лос че " в първия полуфинал, а Тони Кроос вкара впечатляващ гол непосредствено от корнер.
Гол от корнер насочи " Реал " към трофей (ВИДЕО) Отборът на Зидан победи "Валенсия " с 3:1 и ще спори за Суперкупата на Испания
Когато става въпрос за дербита обаче формата няма чак такова значение, а Диего Симеоне сигурно е скрил по някой коз в ръкавите си.

Във втория полуфинал " рохибланкос " владееха топката относително малко, само че с помощта на една от най-силните си страни - контраатаките, вкараха два гола в последните 10 минути и изхвърлиха Меси и компания от конкуренцията. И подпечатаха ориста на Ернесто Валверде, който до дни ще бъде сменен от Шави, съгласно медиите в Испания.

Снимка: Reuters

Диригентите на триумфа против каталунците бяха Алваро Мората и Анхел Кореа, а Симеоне още веднъж ще разчита тяхната мощност в офанзива да обезоръжи " Реал ". От другата страна обаче конците ще дърпат Иско, Кроос и Лука Модрич, който против " Валенсия " подсети за позабравената си класа.

Сблъсъците на терена ще са яростни, а зрелището е обезпечено.

" Атлетико " е печелил Суперкупата на Испания два пъти, до момента в който " Реал " ще се бори за 11-и трофей.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР