Тази учебна година нямаме оправдание, наистина нямаме оправдание, не можем

...
Тази учебна година нямаме оправдание, наистина нямаме оправдание, не можем
Коментари Харесай

Нямаме оправдание. Не можем да прехвърляме върху децата тежестта от епидемията |

Тази образователна година нямаме опрощение, в действителност нямаме опрощение, не можем да прехвърляме върху децата тежестта на епидемията. Това съобщи някогашният министър на образованието Красимир Вълчев пред Българска национална телевизия през днешния ден.

Той изрично утвърждава присъственото начало на образователната година, тъй като от онлайн образованието образованието страда.

" Факт е, че образованието пострада - разяснява той миналогодишното затваряне поради пандемията от COVID-19. - Мотивацията на децата за учене пострада. (...) Факт е, че страдаше по време на отдалеченото и електронно образование освен мотивацията за учене, само че и физическата интензивност, душевен проблеми се натрупаха. Всичко това оформи един консенсус, че би трябвало да се стремим към най-много присъствено образование.

Основната причина, заради която бяха затваряни учебните заведения през миналата образователна година е, че нямаше ваксини или нямаше задоволително ваксини. Накрая на образователната година, когато имаше задоволително ваксини, обстановката беше по-добра. Тази образователна година нямаме опрощение, в действителност нямаме опрощение, не можем да прехвърляме върху децата тежестта на епидемията. "

По мотив за президент - неговата персонална и тази на ГЕРБ - Вълчев изясни мотивацията си и разграничи кандидатурата възможното й усещане като партийна:

" Целта не да сплоти партиите. Не е задачата да върне ГЕРБ в ръководството., реализиран въз основата на диалози по най-важните тематики - по какъв начин желаеме да се развиваме, в какво общество желаеме да живеем, кое ще ни бъде целта. Образованието примерно. Дълбоко уверен съм, че образованието и науката могат да ни създадат положително и проспериращо общество. Другото е да възпитаме децата като положителни хора. Той е споделял тази задача с мен. Може би и на това се дължи моята мощна увереност, че той би трябвало да бъде претендентът, който би трябвало да бъде подсилен ".

Оценката му за проф. Анастас Герджиков - сегашен ректор на Софийския университет и някогашен зам.-министър на образованието - е, че той е " неоспорим ерудит и престиж, необятно скроен човек, който спори, без да наскърбява, човек, който реализира задачите си ". България има потребност от подобен човек, споделя Вълчев.

За него част от политическите водачи в този момент са " заложници на това, че посяха ненавист и разделяне ". Оттук нататък те " би трябвало да проявят водачество и да кажат: " Вижте, имаме и отговорност на държавници, освен на политици ". Убеден съм, че професор Герджиков ще бъде общественик ", приключи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР