Тази сутрин започна товаренето на част от набраните до момента

...
Тази сутрин започна товаренето на част от набраните до момента
Коментари Харесай

Първите камиони с дарения тръгват от София към Украйна

Тази заран стартира товаренето на част от набраните досега дарения по акцията на Българския Червен кръст (БЧК) в поддръжка на потърпевшите от спора в Украйна и първите два камиона ще тръгнат през днешния ден, оповестиха от БЧК.

Краткият номер, в поддръжка на потърпевшите в спора, е 1466, показаха от организацията.

Открита е и банкова сметка, в която също може да се направи подаяние. Номерът на сметката е оповестен на интернет страницата на БЧК.

Кампанията за набиране на материални дарения продължава, като всички, които желаят да се включат, могат да го създадат в регионалните структури на БЧК, както и в централата на организацията в София.

За два дни стотици се включиха в акцията и са дарили артикули. В момента популацията в Украйна има неотложна потребност обувки – дамски, мъжки и детски облекла, съобразени със сезона и би трябвало да бъдат нови. Събират се също по този начин и спално долни дрехи, топли завивки, които би трябвало да са чисти, както и хигиенични материали  като сапуни, шампоани, четки и пасти за зъби, памперси и мокри кърпички.

Стотици хора към този момент са се отзовали на апела и са дарили. Големи компании също са се присъединили, заяви шеф " Мениджмънт на бедствията " В БЧК Ясен Сливенски.

Кампанията ще продължи през цялата седмица. Включително и през почивните дни. От 8:30 до 17:00 ч. се одобряват даренията. Краткият номер 1466 е деен – един дарителски SMS е 1 лев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР