Тази сутрин се събудих много уморена. Вчера беше коледният концерт

...
Тази сутрин се събудих много уморена. Вчера беше коледният концерт
Коментари Харесай

Коледни пости - Ден 34: За смуутито без капка смут. Шоколад за закуска? Но не какъвто и да е!

Тази заран се разсъниха доста изтощена. Вчера беше коледният концерт на балета на огромната щерка. Късно вечерта към този момент бях изтощена и взех решение, че ще си направя тонизираща закуска. Пък и почтено казано – омръзна ми от мюсли, желаех нещо друго.

“Реших да си направя смуути. ”

Смути не е нещо кой знае какво комплицирано нещо, само че в Съединени американски щати се трансформира в цялостен шлагер. Предлага се на всеки ъгъл и във всяко заведение и от дълго време даже към този момент не е най- новата мода в диетиката и в модерния метод на живот. Помните ли от американските филми тези огромни чаши с похлупак, побиращи най-малко литър кафе? В доста от тях към този момент няма следващото лате, а смуути, кое от кое по- екзотично и диетично.

Какво е смуути?

Това е освежаваща напитка от плодове или зеленчуци, в това число и листни, водорасли. Но това не е сокът им, а самите те - пасирани или, по- добре, минали през блендер. През лятото в блендера слагаме и лед, който се надробява на кристалчета и напитката разхлажда идеално.
От шейковете ги разграничава неналичието на млечни артикули ( мляко, сметана, сладолед ), а най- хубавото е, че за разлика от соковете, в тях влиза целият плод или зарзават. Без семките и ципите.

Смуутито се прави от три съставния елемент: плод ( зарзават ) основа, плодов ( зеленчуков ) разредител, спомагателен усет.

Плодът за основа би трябвало да е меснат, той дава плътност:,,, манго, праскова, ябълка

Плодът за разреждане е апетитен и от него вършим сок: портокал, грейпфрут, любеница, или

Вкусът: тук към този момент доста самостоятелно –, канела, по щипка, не повече. Може противоположен плодов усет – замразени малини да вземем за пример. Или сироп - от домашно сладко, кленов сироп, мед.

Може безпределно доста да се пробва и пробва, до момента в който си намерите най-малко една обичана рецепта. Аз взех, киви и сладка ябълка, изцедих един грейпфрут и с пасатора минах всичко това. Добавих малко канела и мед една лъжица, кисело ми пристигна.



Всичко дотук е доста, доста потребно.

Канелата, с изключение на всичко друго, възстановява обмяната на веществата и равнищата на кръвна захар, усъвършенства храносмилането. За е ненужно да приказваме каквото и да е било. Бананите са хранителни, богати на калий и витамин В, грейпфрутът е цялостен с антиоксиданти, кивито – с витамин С. Смуутито би трябвало да се употребява бързо, с цел да не окисляват витамините, изключително витамин С и да не промени доста цвета си.

Но не се спирам дотук. Купих, откакто заведох децата на ясла и учебно заведение, пълнозърнести сухари и черен шоколад. Пълнозърнестите артикули са богати на фибри и на витамини от Б групата.

“А шоколадът, ах шоколадът! ”

Ако желаете с изключение на душевната приятност, която той ви подарява, да бъде и потребен, яжте черен шоколад, първокласен и с най-малко 70 % какаово наличие. Какаото е богато на магнезий и антиоксиданти, то е единствената потребна съставна част на шоколада. Да не забравяме какъв принос има шоколадът към равнищата на серотонин.

“Тоест - натуралният шоколад ни прави здрави и щастливи. ”

И всичко това беше бързо приготвено и още по- бързо ометено. Едва се стопирах да оставя за децата. Чувствам се мощна, бодра и заредена със сили за циркулиране за дарове. И тяхното време пристигна.

Ако желаете да наблюдавате Коледните пости ден по ден,.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР