Тази сутрин е получена нота от НАТО, с която задължават

...
Тази сутрин е получена нота от НАТО, с която задължават
Коментари Харесай

НАТО иска минимум легла за лечение на военни

Тази заран е получена нота от НАТО, с която задължават България да осигури  избран потенциал, като кревати за лекуване на военнослужещи - както от българската войска, по този начин и от други страни, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

Как ще бъде обезпечен този наложителен потенциал, занапред ще се готвят наставления. Това в допълнение затруднява организацията по намаляването на лечебните заведения, които ще лекуват инфектирани с ковид в София, защото ВМА е една от тях.

Председателят на Националния действен щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски също сподели, че има наставления за лекуване на военни от НАТО. " Ще намерим баланс и ще преценим коя част ще бъде за жители и коя за военни ", изясни той, само че не пожела да разкрие детайлности, тъй като разясни, че информацията е класифицирана. Според него Алиансът се готви за втора вълна на ковид и точно поради това е нотата.

„ ВМА се включи сполучливо в лекуването на ковид и заявяваме желанието си да продължим,  само че имаме известни наставления за военните контингенти, които са в страната. Затова би трябвало да плануваме коя част ще се поддържа за военния контингент и коя за жители “, сподели ген. Мутафчийски. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР