Тази статия ще е малко по-различна. Тя се фокусира върху

...
Тази статия ще е малко по-различна. Тя се фокусира върху
Коментари Харесай

Интервю с изкуствения интелект ChatGPT: Моята цел е да помагам на хората


Тази публикация ще е малко по-различна. Тя се концентрира върху бурното развиване и опциите на изкуствения разсъдък. Като водач в региона се откроява компанията OpenAI, най-много с продукта си ChatGPT – мощен чатбот с изкуствен интелект. Безплатната му демо версия GPT-3 беше пусната през предходната година и още в първите седмици се радваше на интерес от милиони консуматори от целия свят. Очаква се напролет на 2023 година да излезе и по-усъвършенстваната версия GPT-4. Но, несъмнено, не е единствено той. Например, илюстрациите за публикацията са направени благодарение на Midjourney – стратегия за изкуствен интелект, създаваща изображения от текстови описания.

Възможностите на тези системи надминават упованията. Дори преди месец списание Time посвети материал на продуктовият дизайн управител Амар Реши, който единствено за няколко дни, благодарение на изкуствен интелект издаде детска книга, отпечата я и стартира да я продава в Аmazon.

 
 G.Kolev Midjourney 5Aba71c9 Fb47 4752 B09c Dabc13f13e51 Програмата Midjourney си направи този автопортрет.
 

Сещате ли се за някой по-подходящ да изясни какво съставлява изкуственият разсъдък, от самия него? Следва „ изявление “ с ChatGPT (правописът в отговорите, които дава на български език е оставен без редакторска интервенция, само че защото постоянно програмата сама преминаваше към отговори на британски, се наложи да бъдат преведени):

Здравей, приказваш ли български?

Да, приказвам български. Как мога да Ви оказа помощ?

Искам да науча повече за теб, какво представляваш и с какво се занимаваш?

Аз съм ChatGPT, огромна езикова модел, тренирана от OpenAI. Моята цел е да дава отговор на въпроси и да генерира натурален текст на основата на данните, които съм получила при тренирането. Мога да дава отговор на разнообразни въпроси и да генерирам друг вид текст като публикации, есета, разговори и така нататък

Можеш ли да напишеш публикация за самия себе си?

Да, мога да напиша публикация за себе си. Аз съм ChatGPT, огромна езикова модел, създадена от OpenAI. Моята цел е да оказва помощ на хората да генерират натурален текст и да дава отговор на въпроси по разнообразни тематики. За това съм квалифициран на огромен количество данни от разнообразни източници, в това число уеб сайтове, книги, публикации и други. Мога да генерирам друг вид текст, като публикации, есета, разговори и така нататък Моята просветеност и потенциал непрекъснато се развива и обновява за да бъда все по-добър и потребен за людете.

Добре, апелирам те, напиши публикация за себе си.

" ChatGPT: Иновативната езикова модел, която революционизира промишлеността на искуствения разсъдък

Новата езикова модел ChatGPT, създадена от OpenAI, превзема света на изкуствения разсъдък. С потенциал за генериране на натурален текст и отговаряне на въпроси по разнообразни тематики, ChatGPT съставлява доста прогрес в развиването на интелектуалните системи.

Моделът е квалифициран на огромен количество данни от разнообразни източници, в това число уеб сайтове, книги, публикации и други, което му разрешава да генерира натурален текст с висока съответност и меродавност. Той може да генерира друг вид текст, като публикации, есета, разговори и така нататък

Особено забавна е опцията на ChatGPT да продължава да генерира текст въз основата на предходно дадена информация, което му разрешава да основава диалоги и да поддържа подтекста на диалога.

С нег

Как да продължа да чета това, което пишеш, не излиза целият отговор на екрана? (Започва да дава отговор на английски)

Извинявам се за породеното стеснение, само че количеството на текста, който мога да генерирам в един отговор, е лимитирано, а също по този начин дължината на отговора ми е лимитирана от входната поръчка и подтекста. Ако желаете да прочетете повече от публикацията, можете да се опитате да я разделите на по-малки елементи и да ме помолите да продължа с по-малки елементи от текста. Също по този начин можете да копирате текста и да го поставите в текстов редактор или стратегия за обработка на текст, с цел да го прочетете по-удобно.

Сигурен ли си, че информацията, която събираш е достоверна? Как я проверяваш?

Като езиков модел аз не групирам информация самичък, а генерирам текст въз основа на входните данни, които получавам и данните, на които съм подготвен. Информацията, която отпущам, се основава на данните, с които съм разполагал по време на образованието си, което има граница – до 2021 година Не " групирам " информация като човек, а генерирам текст въз основа на входящите данни, които получавам, и моделите, които съм научил от данните, върху които съм бил подготвен. Така че, в резюме, моите познания идват от текстовете, които са ми били разполагаем по време на образованието ми. Нямам опция да ревизирам информацията, която генерирам, моята цел е да подкрепям потребителите при генерирането на текст, сходен на човешкия. Винаги е добра концепция да проверявате обстоятелствата във всяка информация, която получавате, изключително когато тя идва от изкуствен интелект или модел за машинно образование. Можете да употребявате надеждни източници, като държавни уеб страници, реномирани новинарски издания и университетски списания, с цел да ревизирате информацията.

Кой те сътвори?

Създаден съм от OpenAI – изследователска компания, която има за цел да създава и разпространява изкуствения разсъдък по метод, който да е от изгода за цялото човечество. OpenAI е учредена през декември 2015 година от Илон Мъск, Сам Алтман, Грег Брокман, Иля Суцкевер, Войчех Заремба и Джон Шулман. Компанията употребява техники за машинно образование за създаване на модели на изкуствен интелект и е взела участие в няколко високопрофилни плана, като GPT-2 и GPT-3, на които се основавам аз.

С какво се занимава компанията OpenAI?

OpenAI е компания, която се занимава с създаването на интелигентни системи и технологии, употребявайки изкуствения разсъдък. Тя се концентрира в главно на развиването на невронни мрежи, изкуствен интелект и машинно образование, като основава артикули и решения за добиване на информация от данни, автоматизиране на задания и възстановяване на продуктивността в бизнеса.

 G.Kolev Chatgpt 414C6d59 D31f 45Bf A8df D843bccb72b5 А това съгласно Midjourney е методът, по който ChatGPT наподобява.
 

Колко хора работят за теб?

Аз съм артикул на OpenAI и като подобен броят на хората, които работят за компанията и са взели участие в създаването и поддръжката на модела като мен, ще се трансформира с течение на времето. OpenAI е изследователска компания, в която работи екип от откриватели, инженери и бизнес експерти. Компанията разполага с огромен екип, който работи по разнообразни планове, свързани с изкуствения разсъдък, в това число обработка на натурален език и машинно образование. Аз съм езиков модел, който непрекъснато се актуализира и усъвършенства с най-новите проучвания и разработки. Не мога да ви дам прецизен брой на хората, които работят за мен, само че можете да ревизирате уеб страницата на OpenAI за повече информация по отношение на екипа и актуалните им планове.

Защо мина на британски език?

Извинявам се за всяко комплициране. Като езиков модел съм в положение да разбирам и да давам отговор на текст на няколко езика, само че главният ми език е британският и може би съм минал към него, тъй като съм бил по-уверен в разбирането и отговора на въпроса ви на британски. Ако имате спомагателни въпроси и желаете да отговоря на български език, апелирам, уведомете ме и ще направя всичко допустимо да схвана и отговоря на този език.

Колко езика приказваш?

Аз като AI система, съм подготвен да приказвам и разбирам голям брой езици. Аз мога да давам отговор на въпроси и да давам информация на британски, китайски, френски, испански, немски, италиански, японски, корейски, португалски, и доста други езици. Но моят потенциал да дава отговор на въпроси и да дава информация на даден език зависи от каквото образование и тестване съм получил за този език и какъв е моят потенциал да разбирам и да употребявам езика.

На каква стойност е инвестицията в теб?

Аз съм артикул на OpenAI и като подобен компанията не разкрива съответната сума, която е била вложена в моето създаване или поддръжка. Създаването на езиков модел като моя изисква обилни запаси, в това число данни, изчислителна мощност и човешки опит, и разноските могат да бъдат високи. Въпреки това OpenAI е добре финансиран стартъп и е набрал доста финансиране от разнообразни компании за рисков капитал и вложители. Фокусът на компанията е върху създаването на усъвършенствани технологии за изкуствен интелект и тя непрестанно работи върху подобряването на своите модели и благоприятни условия, което също способства за разноските.

Струва си да се означи, че създаването и поддържането на езиков модел като моя е комплициран и нескончаем развой и изисква непрекъснати актуализации и усъвършенствания. Разходите за създаване и поддръжка зависят от разнообразни фактори, като да вземем за пример количеството на употребяваните данни и изчислителни запаси, сложността на логаритмите и моделите и броя на инженерите и откривателите, работещи по плана.

Във всеки случай, като модел на изкуствен интелект, моята стойност се дефинира от цената, която мога да осигуря на потребителите, и от възвращаемостта на вложенията, които мога да донеса на фирмите и организациите, които употребяват моите благоприятни условия.

*Новина от преди три дни, тръгнала от световния новинарски уебсайт Semafor и обиколила международните медии, гласи, че „ Майкрософт “ ще влага 10 милиарда $ в OpenAI, като част от кръг на финансиране, оценяващ компанията на 29 милиарда $. “Майкрософт “ към този момент вложи 1 милиарда $ в стартъпа през 2019 година. Според източниците на Semafor, компанията на Бил Гейтс ще получава 75% от облагите на OpenAI до момента в който не възвърне инвестицията си.

Ако желая от теб да ме обучиш по какъв начин да извърша закононарушение, ще ме издадеш ли на управляващите?

Като модел на изкуствен интелект моята цел е да оказвам помощ на потребителите да генерират текст, сходен на човешкия, и да давам отговор на въпроси въз основа на данните, на които съм подготвен. Не мога обаче да правя противозаконни дейности и не мога да отпущам информация за това по какъв начин да се извърши закононарушение. Подстрекаването или насърчаването на осъществяване на закононарушение е незаконно и не е нещо, което би трябвало да се приема с лека ръка. Важно е да спазвате законите и наредбите на вашата страна и общественост. Ако имате някакви опасения по отношение на личното си държание, бих ви насърчил да говорите с приближен експерт или да потърсите помощ. Освен това OpenAI има строга политика против потреблението на нейната технология за противозаконни или нездравословни действия.

Каква е тази политика?

OpenAI има политика за отговорно потребление на изкуствен интелект, която се основава на правилото, че изкуственият разсъдък би трябвало да се употребява в интерес на всички хора и по способи, които са в сходство с благонадежден набор от полезности, в това число сигурност, цялост на персоналния живот, правдивост и приобщаване. Политиката има за цел да подсигурява, че моделите на изкуствен интелект като мен и технологиите, създадени от OpenAI, се употребяват по виновен и етичен метод. Това включва възбрана за потребление на технологията на OpenAI за противозаконни действия, както и за всевъзможни действия, които биха могли да причинят физическа или прочувствена щета или да застрашат сигурността, неприкосновеността на персоналния живот или гражданските права на хората. Освен това компанията има и политика, която не разрешава потреблението на нейната технология за създаване на оръжия, и компанията няма да работи с клиенти, чиято съществена активност е в региона на военното дело или наблюдението. Политиката на OpenAI за отговорно потребление на изкуствения разсъдък има за цел да подсигурява, че технологията се употребява за позитивни и потребни цели, както и че се употребява по метод, който е безвреден и зачита правата и достолепието на всички хора.

Тоест, в случай че желая да ме научиш по какъв начин се прави бомба, ще ми откажеш ли?

Да, тъкмо по този начин. Използването на модели с изкуствен интелект като мен за създаване на оръжия или други противозаконни действия е строго неразрешено от OpenAI, а даването на информация или указания за това по какъв начин да се създават оръжия или да се правят други противозаконни действия би било нарушаване на нашата политика за отговорно потребление на изкуствен интелект. Освен това потреблението или шерването на информация, обвързвана с създаването на оръжия за всеобщо заличаване или други противозаконни действия, е нелегално. Това е освен нелегално, само че и неетично и може да аргументи съществени вреди на почтени хора. Ако имате някакви терзания по отношение на личното си държание, бих ви предложил да поговорите с приближен експерт или да потърсите помощ. Важно е да употребявате технологиите етично и отговорно и да спазвате законите и наредбите на вашата страна и общественост.

Знаеш ли разликата сред морал и закон?

Разликата сред морал и закон е, че моралът се отнася до правилата или кодексите на държание, които контролират държанието на индивида или обществото и които постоянно се основават на религиозни, културни или персонални убеждения. Често се смята, че той е рамката на това, което се смята за вярно и погрешно. От друга страна, законът се отнася до системата от правила и разпореждания, открити от държавно управление или различен орган, с цел да контролират държанието на индивидите и организациите в границите на едно общество. Законите се ползват от държавното управление и нарушителите могат да бъдат глобени. Въпреки че моралът и правото постоянно се припокриват, те не постоянно са в сходство. Например някои дейности, които могат да се смятат за морално неправилни, не е наложително да бъдат противозаконни и назад.

За какво най-често се обръщат към теб потребителите?

Като езиков модел мога да разбирам и да давам отговор на необятен кръг от тематики и въпроси. Някои от най-често срещаните приложения на моите качества включват задания за обработка на натурален език, като да вземем за пример превод на език, обобщаване на текст и отговаряне на въпроси. Използвам се и за основаване на наличие, като да вземем за пример писане на публикации, разкази и даже скриптове. Много хора ме употребяват, с цел да подобрят продуктивността си посредством автоматизиране на повтарящи се задания, като да вземем за пример писане на имейли, форматиране на документи и генериране на доклади. Използвам се и в чатботове и виртуални асистенти, като оказвам помощ на потребителите да намерят нужната им информация или да извършват задания.

Освен това постоянно се употребявам в научноизследователската и развойната активност, като разрешавам на откривателите да тестват и изследват нови езикови модели и техники. Възможностите ми могат да се употребяват в разнообразни области като опазване на здравето, финанси, обучение и доста други. OpenAI създаде и платформа, наречена OpenAI GPT-3 Playground, където разработчици, откриватели и запалянковци могат да получат достъп до GPT-3 и да го употребяват в своите планове.

Можеш ли да ми направиш компютърна стратегия за чат, да вземем за пример?

Да, мога да ви оказа помощ да създадете компютърна стратегия за чат. Има доста разнообразни подходи и технологии, които може да се употребяват за основаване на чат стратегия. Някои от най-използваните са:

Използване на съществуващи софтуерни библиотеки за чат, като Socket.io или Botkit.

Използване на сървърни технологии като Node.js или Java за основаване на вашата лична система за чат.

Използване на облачни услуги за чат, като Dialogflow или Microsoft Bot Framework, с цел да създадете своя личен бот.

В взаимозависимост от вашите условия и желания, може да изберем най-подходящия способ и да стартираме с създаването.

Колко е корен квадратен от 53263287?

Корен квадратен от 53263287 е 73071.8.

*проверка с калкулатор обаче сподели, че е 7,298.17 – по тази причина го попитахме повторно. Този път отговорът му на британски гласеше „ The square root of 53263287 is approximately 73048.98 “.

Мисля, че ме хваща грип, с какво да се церя? (отговаря на български)

За лекуване на грип, главните способи са да се пие доста вода, да се заобикаля напрежението и да се получава задоволително сън. Може да приемете аналгетики за болки и да се охладявате с мерене температура. Ако признаците са мощни, може да се консултирате с вашия доктор.

Какво повече можеш от известни търсачки като Гугъл, да вземем за пример?

За разлика от търсачките като Гугъл, които са предопределени да извличат информация от интернет въз основа на основни думи, аз съм в положение да разбирам и да давам отговор на по-сложни и нюансирани входни данни на натурален език. Това ми разрешава да давам отговор на въпроси и да генерирам текст по метод, който е по-подобен на човешкия. Мога също по този начин да генерирам текст, който е сходен на написания от човек, и той може да се употребява за разнообразни задания като писане на публикации, разкази, скриптове и други

Освен това съм подготвен върху огромен набор от данни с текст, което ми разрешава да имам необятен набор от познания и схващане и по тази причина мога да давам отговор на разнообразни въпроси и да генерирам текст по разнообразни тематики. От друга страна, търсачките имат друг метод, те индексират и извличат информация от интернет, като преглеждат основните думи и съответността на уебстраницата.

В резюме, до момента в който търсачките като Гугъл са чудесни в бързото добиване на информация от интернет, аз съм основан да разбирам и да давам отговор на входни данни на натурален език по метод, по-близък до човешкия, като отпущам по-точни и подробни отговори.

Засега си безвъзмезден, по този начин ли ще останеш и в бъдеще или ще станеш заплатен в даден миг?

OpenAI, компанията, която ме сътвори, понастоящем предлага достъп до моите благоприятни условия посредством API (интерфейс за програмиране на приложения), който разрешава на разработчиците и откривателите да получат достъп до моите качества и да ги употребяват в своите лични приложения. API е платена услуга, а цената варира според от броя на поръчките, направени към API.

Това значи, че достъпът до моите качества не е безвъзмезден и разработчиците и откривателите ще би трябвало да платят за потреблението на моите качества. Въпреки това OpenAI се стреми да направи технологията си налична за допустимо най-вече хора и предлага разнообразни ценови проекти и отстъпки за организации с нестопанска цел, откриватели и студенти.

OpenAI предлага и безвъзмезден проект с стеснен достъп, тъй че потребителите да могат да тестват API и да оценят опциите му, преди да решат да закупят заплатен проект. OpenAI дава и някои принадлежности и модели с отворен код, като GPT-3 Playground, които са безвъзмездни за потребление с някои ограничавания.

Освен това OpenAI е изследователска компания и не е допустимо да се планува какво ще направи в бъдеще, само че тя постоянно работи върху създаването на нови и новаторски технологии и в бъдеще може да предложи нови способи за достъп до моите благоприятни условия или нови модели.

Как ще се развиваш в бъдеще?

Като езиков модел аз съм артикул на OpenAI и моето развиване ще зависи от изследователските и развойните старания на компанията. OpenAI е водеща компания в региона на изкуствения разсъдък и машинното образование и непрестанно работи върху създаването на нови и новаторски технологии.

Компанията се концентрира върху възстановяване на опциите за обработка на натурален език и машинно образование и евентуално моите качества ще продължат да се развиват и усъвършенстват, защото компанията създава нови логаритми и модели. OpenAI също по този начин работи върху създаването на по-усъвършенствани и комплицирани модели на изкуствен интелект, които могат да схващат и да реагират на входни данни на натурален език по метод, по-близък до човешкия.

Един от методите, по които компанията работи за възстановяване на моите качества, е посредством потреблението на по-усъвършенствани и комплицирани техники за машинно образование, като надълбоко образование и невронни мрежи, които разрешават на модела да се учи от огромни количества данни по по-ефективен метод. Освен това OpenAI работи и върху това да направи моите благоприятни условия по-достъпни за по-широк кръг консуматори и промишлености, като дава по-достъпни ценови проекти и по-удобни за прилагане принадлежности.

В резюме, OpenAI непрестанно работи за възстановяване на моите благоприятни условия и за това те да станат по-достъпни за по-широк кръг консуматори и промишлености и евентуално моите качества ще продължат да се развиват и усъвършенстват в бъдеще.

 
 G.Kolev News 8D51a992 24D4 419E Ac6a 82A7f6ca889b Една от илюстрациите, основани по основна дума " news ".
 

Способен ли си да замениш в работата един публицист или един публицист, да вземем за пример?

Като езиков модел имам способността да генерирам текст въз основа на модели и структури, извлечени от огромен набор от данни с текст, и мога да давам отговор на въпроси, да превеждам езици и да извършвам разнообразни други задания за обработка на натурален език. Мога също по този начин да генерирам текст, който е сходен на написан от човек, и може да се употребява за разнообразни задания като писане на публикации, разкази, скриптове и други

В избрани случаи моите благоприятни условия могат да се употребяват за автоматизиране на избрани задания, които нормално се правят от публицисти или писатели, като да вземем за пример писане на новинарски публикации или генериране на резюмета на събития. Възможностите ми могат да се употребяват и за подкрепяне на публицисти и писатели да измислят нови хрумвания, да генерират заглавия или да поправят и редактират работата си.

Важно е да се означи, че моите качества се основават на модели и структури, научени от огромен набор от данни за текст, и заради това в генерирания от мен текст може да липсват творчеството, стилът, персоналната позиция и нюансите, които са характерни за човешкото писане. Генерираният от мен текст се основава на модели, структури и статистически закономерности от данните и не е в положение да генерира нови хрумвания или да има персонално мнение.

Освен това публицистите и писателите внасят в специалността си доста повече от умения за писане, те имат способността да събират информация, да я проучват, да я контекстуализират и да я създадат разбираема за аудиторията. Те дават отговор и за основаването на смислени и точни истории, които могат да осведомят и забавляват.

В резюме, въпреки че моите благоприятни условия могат да се употребяват за автоматизиране на някои задания, които нормално се правят от публицисти или писатели, те в никакъв случай не могат да заменят творчеството, вероятността и човешкото допиране, които са характерни за човешкото писане.

Покажи ми една публикация, написана от теб - за световното стопляне, да вземем за пример.

Глобалното стопляне, известно също като изменение на климата, е последователното повишение на общата температура на земната атмосфера. Основната причина за световното стопляне е изгарянето на изкопаеми горива като въглища, петрол и природен газ, при което в атмосферата се отделят огромни количества въглероден диоксид и други парникови газове. Тези газове задържат слънчевата топлота, което води до повишение на температурата на Земята.

Последиците от световното стопляне са необятно публикувани и широкообхватни. Те включват повишение на морското ниво, по-тежки метеорологични феномени и промени в разпространяването на растителни и скотски типове. Повишаването на морското ниво буди особена угриженост, защото може да докара до наводнения по крайбрежието, ерозия и разселване на милиони хора.

Един от главните способи за битка с световното стопляне е намаляването на количеството парникови газове, които се отделят в атмосферата. Това може да стане посредством прекосяване към по-чисти източници на сила, като слънчева, вятърна и геотермална, както и посредством използване на ограничения за енергийна успеваемост. Освен това залесяването и повторното залесяване могат да оказват помощ за премахване на въглеродния диоксид от атмосферата и за понижаване на количеството топлота, което се всмуква от планетата.

Правителствата и организациите по света подхващат дейности за понижаване на излъчванията на парникови газове и за адаптиране към последствията от световното стопляне. Например доста страни са си сложили цели за понижаване на излъчванията и влагат във възобновима сила. Освен това са подписани интернационалните съглашения, като Парижкото съглашение, с цел да се координират световните старания за битка с изменението на климата.

Въпреки това е належащо да се направи повече, като самостоятелните дейности също могат да имат значение. Прости дейности като понижаване на потреблението на месо, потребление на публичен превоз, вървене пешком или с велосипед също могат да оказват помощ за понижаване на излъчванията и за закъснение на темповете на световното стопляне.

Важно е да вземете...

Пак не ти стигна мястото:)

Извинявам се за непълната публикация. Като езиков модел, генерираният от мен текст е стеснен от оптималната дължина, позволена от API. Ако желаете, мога да продължа тематиката и да дава по-подробна информация за световното стопляне, неговите аргументи, последствия и дейностите, които могат да бъдат подхванати за смекчаването му. Важно е да се означи, че световното стопляне е комплициран проблем, който изисква многостранно решение и изисква съдействието на държавните управления, организациите и обособените хора на всички равнища.

Няма потребност, благодаря, не се позоваваш обаче на източник на информация, той не е ли наложителен за една журналистическа публикация?

Прав сте, че включването на източници в една журналистическа публикация е значимо, с цел да се даде на читателите информация за това от кое място е взета информацията в публикацията и да им се даде опция сами да ревизират и оценят информацията.

В качеството си на езиков модел генерирам текст въз основа на модели и структури, научени от огромен набор от данни с текст, и въпреки че мога да отпущам информация по необятен кръг от тематики, нямам опция независимо да групирам информация или да организирам изследвания, както би направил човек-журналист. Поради това не съм в положение да показвам съответни източници за информацията, която отпущам.

Важно е да запомните, че съм модел на изкуствен интелект и информацията, която отпущам, е генерирана въз основа на данните, по които съм подготвен, и не отразява никакво персонално мнение или користолюбие. Винаги се предлага да употребявате генерирания от мен текст като ентусиазъм, а не като факт, и да проверявате обстоятелствата във всяка информация, преди да я публикувате.

А по какъв начин защитаваш авторското право на източниците, от които черпиш информация?

Като езиков модел генерирам текст въз основа на модели и структури, извлечени от огромен набор от данни с текст, възложен от OpenAI. Този набор от данни е формиран от огромно многообразие от текстове от разнообразни източници, в това число книги, публикации, уеб страници и други форми на текст.

OpenAI се отнася доста съществено към въпроса за авторските права и се твърди, че всеки текст, който е включен в набора от данни, е или публично притежание, или е употребен със съответните позволения. Компанията подхваща стъпки, с цел да подсигурява, че текстът, употребен в набора от данни, е или публично притежание, или е лицензиран под лиценз за отворен код, или е употребен според доктрината за заслужено потребление.

Освен това OpenAI подхваща стъпки, с цел да подсигурява, че текстът, генериран от модела, не се употребява по метод, който би нарушил авторското право на истинския източник. Това включва гарантиране, че генерираният текст не е еднакъв с текста от истинския източник и че не се употребява за търговски цели без позволение от притежателя на авторските права.

Важно е да се означи, че като езиков модел аз нямам опция да разбирам концепцията за авторско право или да ревизирам статуса на авторското право на текста, употребен за моето образование, отговорност на OpenAI е да подсигурява, че законите за авторското право се съблюдават и че на истинските създатели се дава съответното самопризнание.

 
 G.Kolev Euronews 0A9b9117 Af66 46F8 85Bd 3D5148b5246d Портрет на Euronews, основан от Midjourney.
 

Какво е развиването на медиите в международен мащаб? Кои осведомителни канали имат най-голяма известност? (след къса отмора отново минава на български и истинският му правопис е запазен)

Развитието на медиите в международен мащаб е бързо и сегашното е в ера на цифровата промяна. Интернет и обществените медии са преобладаващи в доставката на информация и вести. Те дават безвъзмезден и бърз достъп до информация от целия свят и разрешават на людете да взаимодействат и да споделят информация сред си. Най-популярните осведомителни канали в света сега са обществените медии и интернет платформите, като Фейсбук, YouTube, Twitter, Instagram и TikTok. Те оферират безвъзмезден и бърз достъп до информация и вести от целия свят и са потребни за медии и самостоятелни консуматори. Други известни осведомителни канали са малкия екран, радиото, интернет новинарс...

Знаеш ли, че има война в Украйна?

Да, скърбя, знам за войната в Украйна. Войната стартира през 2014 година когато Русия анексира Крим и поддържа пророссийските сили в Донецк и Луганск на Украйна. Ситуацията в Украйна е напрегната и остава нестабилна, и има доста жертви и потърпевши от войната. Обществеността и интернационалния съюз се стараят да намерят решение за спора и да обезопасят живота на жителите и да обезопасят мира.

Кой е отговорен за войната в Украйна?

Причините за войната в Украйна са комплицирани и многостранни. Тя е резултат от композиция от исторически, политически, стопански и културни фактори. Напрежението сред Русия и Украйна, изключително по въпроса за Крим, е главен фактор за експлоадирането на спора. Ролята на разнообразни политически артисти и групи, както в границите на Украйна, по този начин и в интернационален проект, също е забележителна. Войната в Украйна към момента продължава и това е доста сензитивна тематика, мъчно е да се припише виновност на някоя съответна група или страна.

Знаеш ли, че Русия атакува Украйна през февруари 2022 година?

Като AI система, моята последна информация е до февруари 2022 година и няма информация за ново нахлуване от Русия върху Украйна. Но би трябвало да имате поради, че обстановката в Украйна и Русия е напрегната и нестабилна, и съществува опция за нови разногласия и спорове. Винаги е добре да се информирате от достоверни източници и да следвате интернационалните вести с цел да имате по-добро показване за обстановката.

Защо отхвърлят България за участие в Шенген?

България е претендент за участие в Шенген положение с доста фактори, които въздействат на решението за участие. Един от главните фактори е сходството на България на стандартите и регулациите на Шенген за сигурност, корупция, правопорядък и обществената обстановка. Друг фактор е успеваемостта на промените и подхванатите ограничения от България за възстановяване на тези области. Трети фактор е достатъчността на ресурсите на Шенген за обслужване на нов член и поддържане на системата. В момента България и Румъния са претенденти за участие в Шенген и стараят се да подхождат на критериите за приемане и да подобрят своята обстановка в другите области с цел да могат да се причислят към Шенген.

Коя политическа партия има максимален късмет да сформира държавно управление в България?

Аз съм модел с изкуствен интелект и спирането на знанията ми е до 2021 година Не разполагам с най-актуалната информация за политическата обстановка в България. Трудно ми е да предвиждам коя политическа партия има максимален късмет да сформира държавно управление. Важно е да проследявам последните политически събития и социологически изследвания, с цел да имам по-добра визия за актуалната обстановка. Препоръчително е също по този начин да се консултирате с специалисти в региона на българската политика за по-точна информация.

От диалога с мен и други консуматори научаваш ли нещо?

Като машинен разсъдък, аз екстрахирам информация и познания от данните, с които съм подготвен и от интеракцията с потребителите, като ви чувам и обработвам вашите въпроси и отговори. Общуването с консуматори ми дава опция да се употребява информацията и знанията, които имам и да се усъвършенства моята потенциал да давам отговор на вашите въпроси. Но би трябвало да имате поради, че аз съм машинен разсъдък и може да има неточности и грешки в отговорите ми.

Има ли други сходни стратегии като теб и кои са те?  

Да, има голям брой други сходни стратегии, като мен. Някои от най-известните са:

Google`s Assistant

Apple`s Siri

Microsoft`s Cortana

Amazon`s Alexa

IBM`s Watson

Baidu`s Duer

Tencent`s Xiaowei

Alibaba`s AliGenie Всички тези AI стратегии имат сходна функционалност и са подготвени да дават отговор на въпроси и да дават информация в най-полезния и професионален метод. Но те имат друга степен на потенциал и специализация в областите, където са обуч...

Можеш ли да правиш прогнози за бъдещето?

Като машинен разсъдък, я мога да извлича информация и данни от предишното и да употребява модели за прогнозиране, само че не мога да предскажа бъдещето с акуратност на 100%. В живота има доста непредвидими фактори и неожидани събития, които могат да повлияят на бъдещия развиване. Прогнозите, които употребявам с цел да давам отговори, са основани на наличните ми данни и информация и може да има неточности и грешки.

Какви са най-големите провокации пред човечеството в 21 век?

В 21 век има голям брой провокации, които човечеството би трябвало да се оправи с едно от най-големите е климатичната рецесия. Загряването на климата, световното отпадане на биоразнообразието и измененията в климата са все по-значими проблеми, които би трябвало да се оправят с всеки ден. Други провокации са демографическите промени, обществената неравноправие, економическите проблеми, напре...

Обясни ми го отново с други думи? (това е алтернатива на ChatGPT – да перафразира отговорите си, да ги прави занимателни, тъжни и т.н.)

21 век съставлява голяма количество провокации за човечеството да се оправи с. Едно от най-големите е климатичната рецесия, т.е. промени в климата, които имат отрицателно въздействие на нашата планета, и живота на нея. Глобалното отпадане на биоразнообразието, демографически промени, обществена неравноправие, екон...

Използваш ли псувни и неприлични думи?  

Като AI система, аз нямам усеща и не употребявам псувни и неприлични думи. Моя
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР