Тази седмица Серина Уилямс ще изиграе първия си мач след

...
Тази седмица Серина Уилямс ще изиграе първия си мач след
Коментари Харесай

Серина Уилямс се завръща на корта в Рим

Тази седмица Серина Уилямс ще изиграе първия си мач след отпадането на полуфиналите на Откритото състезание на Австралия през февруари, само че американката не се усеща неподготвена за мощния шампионат на WTA в Рим.
Уилямс съобщи, че е имала задоволително тренировки преди да дойде в италианската столица.

39-годишната някогашна №1 в света добави, че се усеща "доста свежа " преди сезона на клей, подготвяйки се за Откритото състезание на Франция, което стартира в края на май.

"Тренирах през последните две седмици и половина в академията на Патрик Муратоглу, а по-късно доста на червени кортове в Съединени американски щати с членове на тима ", сподели тя на конференция в Рим през днешния ден.

"Имахме интензивни, няколкоседмични тренировки, доста интензивни. Чувствам се добре. В Рим съм. Надявам се да имам няколко положителни мача тук, а по-късно ще бъда на различен шампионат - от Големия шлем, който постоянно ме е вълнувал ", добави американката.

Уилямс има минимум извоювани трофеи от всички шампионати от Шлема точно на Ролан Гарос - единствено 3. Тя е печелила по 7 пъти "Уимбълдън " и Откритото състезание на Австралия и 6 пъти Откритото състезание на Съединени американски щати.

За последно тя победи на Откритото състезание на Австралия през 2017-а, преди да роди щерка си.

Уилямс евентуално има по-голям късмет на тревните кортове на "Уимбълдън ", който ще се завърне с голям брой промени поради пандемията от КОВИД-19 тази година, откакто беше анулиран предходната година за първи път след Втората международна война.

Тенисистите на тазгодишния Уимбълдън могат да имат най-много трима души в екипа си и ще би трябвало да отседнат в избрани хотели, а не в частни жилища към тенис комплекса които избират множеството от топ състезателите.

"Чувствам, че въпреки всичко ще бъде положително преживяване. Преживяхме това през цялата предходна година, като в действителност от време на време на шампионати са най-много два от екипа ти ", сподели Уилямс, която завоюва седем пъти на "Уимбълдън ".

"Благодаря на бога, че съм го претърпяла и преди, с цел да мога да бъда подготвена. Определено ще бъде друго да остана в града. Ще бъде в действителност прелестно за едни, само че за други ще бъде като "О, би трябвало да потегли час по-рано, а освен пет минути преди този момент ", пошегува се американката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР