Тази седмица се случи интересен прецедент по отношение на маркетинга

...
Тази седмица се случи интересен прецедент по отношение на маркетинга
Коментари Харесай

В Япония е представена „ябълкова“ термопаста

Тази седмица се случи забавен казус във връзка с маркетинга на артикули за компютърни запалянковци. Термопаста CWTP-EG4GAP с цвят на зелена ябълка, която има и съответния мирис беше показана в Япония. Последното свойство е със съмнителна практическа стойност, по тази причина производителят е лимитирал разпространяването на необичайния термичен интерфейс до 1000 копия.

По своите съществени характерности, новата термопаста прилича дълго продаваната термопаста на марката Clock Work Tea Party, само че за разновидността Apple Edition тя има по-ниско термично противодействие: 0,039 ℃‧cm2/W вместо 0,07 ℃‧cm2/W на истинската версия без мирис. Между другото, яркозеленото оцветяване на термоинтерфейса по концепция на производителя би трябвало да контрастира по-силно с типичното покритие на топлинния разпределител на процесора, като оказва помощ да се разпознават тези области, където пластът термопаста е нанесен неравномерно. Не е конкретизирано каква функционалност има миризмата на ябълка в тази формула, само че производителят предизвести купувачите за недопустимостта на поглъщането на термичния интерфейс.

По отношение на коефициента на топлопроводност двата разновидността на термичния интерфейс са идентични – съответната стойност е 12,8 W/m‧K. Това е малко по-добре от едноименната характерност на термоинтерфейса Thermal Grizzly Kryonaut, известен измежду почитателите на рисковия овърклок, само че „ ябълковата термопаста “ е предопределена за по-тесен диапазон от работни температури от минус 50 до плюс 240 градуса по Целзий.

Вискозитетът на „ ароматната “ версия също е по-висок, съвсем два пъти по-голям от на истинската версия сив. И двете версии на термичния интерфейс се създават посредством ултразвукова обработка на частиците. Производителят отбелязва също, че след 5 години употреба коефициентът на топлопроводност спада до 8,8 W/m‧K. Новата термопаста ще бъде пусната в продажба като част от спринцовка с 4 грама наличие в края на идната седмица на цена от 6,5 $ за всеки от създадените 1000 броя.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР