Тази седмица посетителите на Metropolitan Museum of Art не могат

...
Тази седмица посетителите на Metropolitan Museum of Art не могат
Коментари Харесай

МЕТ покриха картина на Марк Шагал

Тази седмица посетителите на Metropolitan Museum of Art не могат да видят една от огромните произведения от сбирката – “Любовниците “ (1913-14) на Марк Шагал.

Причината за покритата с парче плат картина е Международният ден на бежанците – 20 юни. Музеят скрива картината, с цел да акцентира на това какво би изгубил светът, в случай че нямаше бежанци като Марк Шагал, съветски евреин, от Франция по време на нацистката инвазия, дружно с годеницата си Бела Розенфилд. „ Любовниците “ е картина, която изобразява двойката след установяването й в Ню Йорк.



МЕТ също по този начин означават и други произведения от сбирката, чиито създатели са бежанци, маркирайки ги с жълти етикети. Сред тези актьори са Макс Бекман,  Макс Ърнст, Марк Ротко и други Посетителите на музея са поканени да снимат и да публикуват в обществените мрежи техните произведения с хаштаг #WorldRefugeeDay.



“MET e решен да посрещне бежанците и да отпразнува техните минали и сегашни достижения и принос “, споделя шефът на музея Макс Холейн.

„ Нашата вяра е посетителите на музея да излязат от галериите по-добре осведомени за това какво значи концепцията за дома, в подтекста на тези, които не могат да се върнат в него. “

Не единствено МЕТ се причисляват към отбелязването на днешния ден – ТАТЕ в Лондон да вземем за пример също маркира творбите на актьори бежанци.

От 2017 година до момента, 70 милиона души са били принудени да изоставен домовете си.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР