Тази седмица холандско-белгийската железопътна компания European Sleeper пусна официално първият

...
Тази седмица холандско-белгийската железопътна компания European Sleeper пусна официално първият
Коментари Харесай

Първият нощен влак между Брюксел и Берлин стартира

Тази седмица холандско-белгийската железопътна компания European Sleeper пусна публично първият нощен трен сред Брюксел и Берлин, предава Reuters. Новият маршрут цели да бъде по-екологична опция на пътуването със аероплан.

Европейската комисия изрази поддръжка за основаването на нови железопътни услуги за възстановяване на трансграничните връзки в Блока. European Sleeper също възнамерява нощен обслужващ трен от Амстердам до Барселона, който би трябвало да стартира да оперира напролет на 2025 година, споделиха от компанията.

Постигаме добър прогрес “ във връзка с финансирането за спомагателни вагони, сподели съоснователят на European Sleeper Крис Енгелсман, представен от Politico. „ Това е една от областите, в които Европейската комисия може да помогне. ”

Енгелсман се надява да се възползва от скока на интереса към железопътния превоз като екологична опция на евтините полети с стартирането на услугата Брюксел-Берлин в четвъртък вечерта, която ще минава през Амстердам, Ротердам и Антверпен.

Услугата ще се извършва три пъти седмично във всяка посока, като ще потегля от Брюксел в понеделник, сряда и петък в 19:22 ч. и ще идва в Берлин на идната заран в 6:48 ч. (местно време)

Енгелсман сподели, че има незабавна потребност от повече актуализирани вагони, тъй че маршрутите да могат да бъдат разширени, с цел да отговорят на търсенето, в това число посредством разширение на линията Берлин до Дрезден и Прага от идната година.

Следващият проект на European Sleeper е да пусне нощен трен от Амстердам до Барселона, също през Брюксел и евентуално Париж, през 2025 година или 2026 година, сподели той.

За да направи това, Енгелсман счита, че European Sleeper може да модернизира към 30 вагона (достатъчно за ръководство на три влака с 10 вагона) на цена от 40 до 60 милиона евро, като към този момент са подготвени планове за актуализирани спални кабини и кушет вагони.

Планът е допустим, сподели той, тъй като даже в случай че планът European Sleeper в последна сметка се провали, други оператори сигурно ще сграбчен новия му преносим състав, с цел да ръководят личните си направления в Европа.

Комисията включи плана на European Sleeper и линията до Барселона в своя лист с пилотни схеми за нощен трен, което го прави позволен за парични средства и логистична поддръжка. Компанията European Sleeper е учредена през 2021 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР