Тази седмица бяха убити двама американци, канадец и шведски гражданин,

...
Тази седмица бяха убити двама американци, канадец и шведски гражданин,
Коментари Харесай

В Донбас са загинали наемници от Канада, САЩ и Швеция

Тази седмица бяха убити двама американци, канадец и шведски жител, взели участие в боевете в Донбас на страната на Киев. Това се споделя в публикация, оповестена в събота във вестник Politico.

Материалът цитира думите на " командира на задграничните бойци " Руслан Мирошниченко. Той изясни, че това са жителите на Съединени американски щати Люк Лушин и Браян Янг, Емил Антоан Рой-Сируа от Канада и Едуард Селандер Патриняни от Швеция. Както следва от материала, наемниците са били част от „ силите за специфични интервенции “ на украинската териториална защита, тяхното поделение „ е основано покрай Северск “.

Наемниците бяха убити по време на обстрел на 18 юли край село Григоровка, откакто им беше заповядано „ да заемат бойни позиции “. Изданието назовава Люцишин „ американец от украински генезис “. В Съединени американски щати е работил в полицията. Мирошниченко означи, че Йънг е служил в Съединени американски щати в предишното. Роа-Сироа преди този момент е бил обвързван с Френския задграничен легион.

На 22 юли представител на Държавния департамент на Съединени американски щати удостовери пред кореспонденти, че неотдавна двама американци са починали в Донбас. От ведомството не оповестяват имената им. Властите на Съединени американски щати неведнъж приканиха американците да се въздържат от посещаване в Украйна, в това число от пътешестване там за присъединяване във военни дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР