Тази нощ във Воронеж се чуха силни експлозии. Това съобщи УНИАН.

...
Тази нощ във Воронеж се чуха силни експлозии.
Това съобщи УНИАН.
Коментари Харесай

Атака срещу летището в руския град Воронеж

Тази нощ във Воронеж се чуха мощни детонации .

Това заяви УНИАН. Социалните мрежи разгласиха доста фотоси, на които се виждат светкавици в небето.

Около 04:15 ч. има информации, че във Воронеж се чуват нови детонации. Преди това в града е въведен режим на изключително състояние.

Около 01:20 ч. локалните канали в Telegram оповестиха, че гърмежи се чуват в микрорайон Шилово, центъра на града и Коминтерновския регион. Имаше информация и за гърмеж наоколо до летището, само че по-късно това известие е било изтрито . Общо в града са били чути минимум 15 детонации.

Местните поданици настояват, че по улиците са разкрили парчета от дронове, а прозорците на блокове са били издухани от взривната вълна. В интернет е оповестена фотография на пожар в многоетажна постройка - руснаците настояват, че той е породен от падащи парчета от безпилотни летателни апарати. По-късно от Министерството на изключителните обстановки оповестяват, че пожарът е избухнал на повърхност от 5 кв. м в жилищна постройка, като аргументите не се оповестяват. Никой не е потърпевш.

Телеграм каналът SHOT написа, че една от задачите на безпилотните летателни апарати може да е военното летище Балтимор , то се намира наоколо до тази къща. На летището е ситуиран 47-и гвардейски бомбардировъчен авиационен полк от 105-а смесена авиационна дивизия на 6-а войска на Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана на Западния боен окръг, където са ситуирани самолети Су-34. То се употребява от съветските въоръжени сили за нанасяне на въздушни удари по украинска територия.
 Русия смъкна три дрона край Воронеж
Русия смъкна три дрона край Воронеж

Няма жертви и ранени

По-късно губернаторът на Воронежка област съобщи, че противовъздушната защита е отблъснала офанзивата на украинския безпилотен аероплан. " По предварителна информация няма жертви . В един от жилищните блокове е премахнат пожар на балкон. В още два жилищни блока и в няколко частни къщи са изпочупени прозорци ", написа той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР