Тази нощ в 3:00 ч. преминахме към лятното часово време,

...
Тази нощ в 3:00 ч. преминахме към лятното часово време,
Коментари Харесай

Спахме с час по-малко през изминалата нощ

Тази нощ в 3:00 ч. преминахме към лятното часово време, което значи, че местим стрелката на часовнииците с час напред. Което пък от своя страна значи, че ссме спали с час по-малко. В последно време обаче дебатът за анулация на местенето на часовниците два пъти годишно се разраства, което важи и заз съперниците на сякаш пестящата електрическа енергия мярка. Което към този момент е потвърдено, че не е по този начин, а и редица страни към този момент анулираха прекосяването към " изкуственото " лятно часово време. Наскоро стъпка в тази посока направи и Европарламентът, само че следва още много дълга процедура, с цел да бъде анулирано местенето на часовниците в страните членки.

Смяната на стрелките на часовника в границите на Европейския съюз се ръководи от инструкция на Европарламента и Съвета на Европейски Съюз. Текстът планува във всяка страна членка на Европейски Съюз интервалът на лятното часово време да стартира в 1:00 ч. по Гринуич в последната неделя от март и да приключва в 1:00 ч. по Гринуич в последната неделя от октомври, напомня бТВ.

Лятното часово време е система, въведена за икономисване на разноски за осветяване посредством увеличение на потреблението на дневна светлина. През последните години обаче редица страни се отхвърлят от превъртането на часовника.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР