Тази нощ Русия е нанесла ракетни удари по Одеска област

...
Тази нощ Русия е нанесла ракетни удари по Одеска област
Коментари Харесай

Тази нощ Русия е нанесла ракетни удари по Одеска област

Тази нощ Русия е нанесла ракетни удари по Одеска област със стратегически самолети Ту-22М3, изстрелващи X-22.

Това оповестява службата за връзки с обществеността на военното командване " Юг " на въоръжените сили на Украйна, представени от УНИАН. Съобщава се, че трима цивилни са ранени, цитира news.bg.

Вследствие на ударите е зародил пожар, обхванал повърхност от над 600 кв.м. Той към този момент е сподавен. Четирима души - цивилни жители са били ранени. Според известията от украинските служби ракетите са блъснали почивна база и са нанесли вреди по частни домове.

Одеса е един от дребното градове, които останаха релативно незасегнати от войната, която Кремъл стартира през 24 февруари. Ударите по града не липсваха, само че бяха по-скоро спорадични, без да минават в масирана офанзива.

Спокойствието на Одеса обаче се показва като показателно за действителното използване на съглашението, което бе подписано за обезпечаване на коридори за експорт на украинско зърно. Споразумението е в деяние от началото на август месец и е под егидата на Организация на обединените нации с посредничеството на Турция. То разреши след пет месеца обсада кораби със зърно да излязат от украинските пристанища.

Ракетните удари по Одеса могат да се преглеждат и на фона оповестената аудиенция, която би трябвало да се състои на следващия ден на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в Лвов, Западна Украйна. Там би трябвало да се състоят диалози и с турския президент Реджеп Ердоган, а съгласно анонса за президентската администрация тематиката на диалози ще бъде вероятно подписване на спокойно съглашение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР