Тази нощ ни дари с един от най-емоционалните завършеци на

...
Тази нощ ни дари с един от най-емоционалните завършеци на
Коментари Харесай

Най-емоционалният завършек на тенис мач: Накуцващият Монфис и извънземната му воля

Тази нощ ни подари с един от най-емоционалните завършеци на даден дуел в историята на Ролан Гарос, а Гаел Монфис имаше основната заслуга да изпитаме толкоз мощни тенис страсти. Ветеранът излезе на " Филип Шатрие " в опит да запише първата си победа на най-високото равнище от своето завръщане на корта насам, само че това изглеждаше като една изцяло невъзможна задача, откакто Себастиан Баез поведе с 4:0 гейма в петия сет.

Френската аудитория обаче нито за момент не остави своя воин и го поддържаше надалеч оттатък рамките на открития в спорта етикет, а някогашният номер седем преодоля физическата болежка, която очевидно изпитваше и доближи до необикновен поврат, триумфирайки със 7:5 в решителнатата част, с което записа дебютния си триумф през сезона.

Особено трагична беше картината при мачбола на 36-годишния тенисист, който доближи до него след фамозно осъществяване на стоп воле, само че тъкмо тогава крампите напълно взеха връх над тялото на " Ла Монф " и той едвам доближи до главната линия, с цел да застане за посрещане. Местният любим куцаше доста съществено и в този миг даже реши да вдигне своите къси панталони нагоре, до момента в който Баез се приготвяше за изпълние на сервис.

По всичко изглеждаше, че в случай че парижанинът на завоюва това разиграване, то всичко за него в мача завършва, само че той сграбчи опцията и постави точка на разногласието с гръмък минаващ удар от бекхенд по правата, а атмосферата в публиката беше такава, че се създаваше възприятието по какъв начин централният корт е подготвен да се срути във всеки един миг. Впоследствие страстите взеха връх над Гаел и той легна на земята, а радостните сълзи не спираха да се леят от неговите очи.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР