Тази мъжка пума била част от пътуващ цирк в Перу

...
Тази мъжка пума била част от пътуващ цирк в Перу
Коментари Харесай

20 години тази пума била окована във вериги. Вижте реакцията й, като я освобождават (видео)

Тази мъжка дива котка била част от пътуващ цирк в Перу и животът му бил трансфорат в пъкъл – всичко това, с цел да могат хората да се забавляват и притежателят му да печели пари от него.

Дори през днешния ден доста животни към момента са измъчвани и занемарени в циркове, зоологически градини и други представления. През последните години обстановката за доста животни се усъвършенства, само че към момента ни следва дълъг път.

Защото хиляди небогати животни към момента са принудени да живеят в тесни пространства и не получават шанса да живеят живота, който заслужават.

Пумата Муфаса била открита окована на пикап в Перу. Бил живял там 20 години, заставен да води живот, който нито желал, нито заслужавал.

Късметът пристигнал при Муфаса късно, само че за благополучие въпреки всичко пристигнал.

През 2015 година организацията за правата на животните Animal Defenders International съумяла да го освободи след няколко месеца усилена работа. Организацията го разкрила, когато се опитвала да закрие целия перуански цирк.

Свободата, с която бил дарен Муфаса, се отразила очевидно в благостъстоянието му. Вместо да живее живот, изпълнен с безпокойствие и подтисничество, той получил главното право, което всички диви животни заслужават – да прекара последните си години в прегръдките на природата, живеейки съгласно личните си условия.

Спасителната история на Муфаса е красива и видеото по-долу демонстрира първата му стъпка към свободата. Това е в действителност необикновено трогателна панорама. 

След като бил избавен от цирка, Муфаса имал няколко месеца на независимост, преди здравето му да стартира да се утежнява.

Да бъдеш 20 години окован с вериги за задната част на пикап взело своето, което доведлодо бъбречна непълнота и други проблеми, свързани с възрастта. Той умрял през 2015 година, съгласно Animal Defenders International.

Но неговата история продължава да хвърля светлина върху един значим въпрос.

Въпреки че е тъжно, че не можеше да се наслаждения на повече време в естественото си местообитание в Амазонка, щеше да е по-голяма покруса, в случай че въобще не беше изпитал възприятието на свободата.

Тази мъжка дива котка била част от пътуващ цирк, както Муфаса! Моля, споделете това видео, с цел да покажете, че и вие сте на страната на животните!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР