Тази история се случила преди 28 години. Тогава шест млади

...
Тази история се случила преди 28 години. Тогава шест млади
Коментари Харесай

„Последната ваканция“: шестима приятели буквално се изпарили във въздуха

Тази история се случила преди 28 години. Тогава шест млади момчета изчезнали едновременно на езерото Онтарио. Все още не се знае къде са отишли ​​и какво се е случило с тях този ден.

Джей Бойл, Майкъл Къминс, Даниел Хигинс, Чад Смит, Роби Румболт и Джейми Лефевр били видяни за последно на 17 март 1995 година Те били на по 17-18 години.

Училището било във почивка, тъй че младите момчета се забавлявали, както всички останали на тяхната възраст. Решили да отидат до кея. Казали на един от приятелите си, че може да се повозят с лодка.

На идната заран момчетата не се прибрали. Не са контактували със фамилиите си и с другари.

Роднината незабавно се свързали с полицията. В началото полицията не приела съществено сигнала за изчезналите. Те взеха решение, че най-вероятно хлапетата са останали някъде за през нощта.

Или са траяли празненството си другаде. Но два дни по-късно нито едно от момчетата не се появило. Тогава полицията се задействала. Започнало огромно търсене на момчетата.

Полицията пристигнала на кея, с цел да го огледа и да беседва с хора, които държали лодки там. Установено било, че живеещи наоколо до кея са чули шума на моторна лодка по езерото към три сутринта.

На идната заран съобщили за откраднати две лодки: четириметрова моторна лодка и триместна гребна лодка. Полицията решила, че лодките може да са се преобърнали през нощта, а момчетата да са били във водата без жилетки.

Било март месец. Дори и да можели по какъв начин да плуват добре, водата била прекомерно студена. Освен това били пили бира.

Към локалните полицейски сили се включили Морската пехота на полицията в Торонто, бреговата защита, лек издирвателен аероплан и хеликоптер от въздушно-морската избавителна единица. Хиляди доброволци от цялостен ​​южен Онтарио се присъединили в издирването. Но нито момчетата, нито изчезналите лодки в миналото са открити.

Всъщност не било открито безусловно нищо – даже нито една дреха. Дори в случай че приемем, че момчетата към момента са плавали на лодките и са се обърнали, все щяха да останат някакви следи. Спасителни екипи претърсили цялото крайбрежие, само че и там не били открити следи.

Вечерта, когато изчезнали момчетата, езерото било много умерено. Странно е, че шест момчета, които умеят да карат лодки от детството си, могат да се преобърнат и да се удавят, и то по едно и също време.

Въпреки че лодките и телата на момчетата в никакъв случай не са открити, полицията към момента счита, че са се удавили. Но даже загубата на двете лодки не удостоверява, че тъкмо момчетата са ги взели онази нощ. На мястото, където изчезнали лодките, за жалост не били инсталирани камери.

Три години след изгубването на момчетата, останките на двама души били извадени от река Ниагара. Имало непокътнати остатъци от движимости от едната жертва. Полицаите съобщили за червени дънки Levis с кафяв колан, бели чорапи и черно портмоне.

В деня, в който Джей липсващ, майка му си спомнила, че той носил дънки в този цвят. Сестрата на Джей също показала, че откритият колан е на Джей. Когато фамилията на Джей поискало от полицията да направи ДНК проби на останките, те отказали, като споделили, че това е доста скъпа процедура.

Семейството на Джей предложило да заплати за следствието. С помощта на нает от тях частен детектив те подават молба за приемане на документите по този случай и осъществяване на ДНК тест.

От този миг нататък почнали да се случват странни неща. Полицаите, работещи по този случай, започнаха да бавят нещата. Правели се, че не знаят в коя администрация са останките. Освен това не им давали номер на поръчката.

Семейството трябвало да премине през доста трудности, с цел да получи достъп до останките. В последна сметка, когато детективът се сдобил с отчетите по отношение на останките, той бил учуден. Там всичко било редактирано и поправено, в това число свидетелските показания и доста от имената.

Когато най-сетне получили достъп до останките и ги изпратили на правосъдния доктор, им било казано, че няма задоволително доказателства, с цел да създадат ДНК профил. Панталоните били изцяло неправилно разпознати. Това въобще не били червени дънки, а в действителност били оранжеви панталони. Не разрешили на детектива да види панталоните, а правосъдният доктор декларирал:

„ Не можахте да получите останките толкоз дълго поради полицията, тъй като не са ги съхранявали вярно. “

Семейството притиснало управляващите да създадат ДНК профил. След бюрократичните пречки службата най-сетне се съгласила да направи разбор. Резултатът посочил, че останките не принадлежат на Джей.

Това не е единствената странна детайлност в тази ситуация. Кадрите на три от момчетата, които отиват на кея, изчезнали мистериозно. Когато частният детектив изискал това видео, му споделили, че в никакъв случай не е имало такова.

Но фамилиите били видели този запис със личните си очи. Те разпознали децата си на записа. На избрани мисли навежда и странната работа на полицията, която забавила следствието. Може би са прикривали някого.

Този чудноват и замайващ случай остава неразгадан. Кой стои зад изгубването на шестимата младежи най-вероятно ще остане мистерия.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР