Китайската комунистическа партия никога нямаше да се довери на Лай

...
Китайската комунистическа партия никога нямаше да се довери на Лай
Коментари Харесай

Китай има право относно новия лидер на Тайван

Китайската комунистическа партия в никакъв случай нямаше да се довери на Лай Чинг-те. Новият президент на Тайван от дълго време гледа на родината си като на самостоятелна страна – позиция, която е непримирима с настояването на Пекин, че островът е част от Китай и би трябвало да попадне под негов надзор по-скоро, в сравнение с по-късно.

Разбира се, откакто Лай сподели встъпителното си послание в понеделник, Пекин атакува това, което назова „ рисков сигнал за провокация “. Държавните медии гръмнаха, че Лай „ разкри същинското си лице “ и отхвърлиха апелите му за разговор като „ лъжливи политически неистини “.

Лесно е да се отхвърли яростността на Китай като предсказуемото фукане на една войнствена автокрация. Но политиците и учените, осведомени с тайнствения свят на връзките сред двете страни на пролива, споделят, че този път Пекин може просто да има право.

Защото Китай има право да каже, че Лай се отклонява от пътя на своя предходник Цай Инг-уен - водач, който Китай отхвърли да ангажира, само че ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР