Тази година започна не супернапрегнато и като удари март, всичко

...
Тази година започна не супернапрегнато и като удари март, всичко
Коментари Харесай

Каква е равносметката на Мария Бакалова за отиващата си година?

" Тази година стартира не супернапрегнато и като удари март, всичко стана от едно в друго “. Това споделиМария Бакалова пред Forbes. Наскоро тя приключиснимките на „ извънредно спонтанен италианско-американски филм за човешките връзки “, предшестван от личностна драма, а лятото, от снимачната площадка на Fairyland, продуцентския план на София Копола, прелита до България поради „ Триумф “ и това е единствено част от графика ѝ…

Равносметката е впечатляваща – общо седем продукции плюс две международни министър председатели – на The Bubble и Bodies, Bodies, Bodies – първите тухли в стената на холивудската ѝ кариера след триумфалния ѝ пробив предходната година.

Актрисата дава отговор непосредствено и, по всичко наподобява, Холивуд към момента не е укротил нейната спонтанност и откровеност. „ Плаши и подтиква. Плаши, тъй като не знаеш дали това, което правиш, ще е по-доб­ро. Стимулира, тъй като имаш желанието да бъде по-добро… И стартира ли да ти диша във врата, вървиш по-бързо “, споделя Бакалова. Но не би трябвало да забравяш, че работиш не за награди и не за себе си, а с цел да представиш и да доставиш нещо на публиката, прибавя тя.

За нея един от уроците на отиващата си година е, че по този начин мечтаното дългоденствие в специалността изисква непрекъснати старания и дисциплинираност да продължаваш да градиш. Холивуд цени „ дисциплината, която е жадност за работа “, и устрема да се състезаваш със себе си. Това е повтаряне на урок, който Бакалова към този момент взе с отличен. „ Без значение какво се случва, постоянно можеш да бъдеш по-добър на своята сцена – да скочиш по-високо, да пробягаш по-дълго разстояние “, споделя тя.

И не стопира да го прави. Българката е непрестанно в придвижване – сменя континенти, часови зони и снимачни площадки. Седемте плана, които към този момент са зад тила ѝ, са еклектичен микс от трилър, комедия, спомен, драма, Marvel комикс и така нататък Избор, изработен в резултат на различен холивудски урок – „ да си разрешавам да пожертвам, да се провокирам, да опитвам разнообразни жанрове “.

Актрисата се затруднява да уточни най-важния си план за 2022 година, тъй като приема всичките като свои деца, които не може да дели. Но е сигурна с кой сбъдва огромната си фантазия след старта на своята международна кариера – да се върне в България и да снима на родния си език. Това е „ Триумф “ на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева, „ примери за българско кино “ съгласно Мария Бакалова, която работи с тях за следващ път.

Във кино лентата тя играе водеща роля – както пред камерата, по този начин и зад нея – като продуцент посредством компанията Five Oceans, учредена от нея и артиста Юлиан Костов. „ Продуцирането е като да си капитан на голям транспортен съд – би трябвало да знаеш какви подготовки да се създадат, по кое време да се провежда сториборд, кой да е бюджетът, къде да се откри допълнителен… Не е единствено „ тук имаме едни пари, ще снимаме един филм и каквото стане “, споделя Бакалова наученото като новак продуцент. За да е сполучлив планът, е основно да се събере верният екип и да не се не помни, че времето е пари, добавя тя.

В проектите им с Юлиан Костов са заложени няколко хрумвания, сред които е и сериал за Баташкото кръвопролитие. Целта на тандема е да сплоти почитателите си в изкуството и да отвори повече порти за балканските истории към международното кино. Успоредно с тази задача Бакалова ще жонглира и с интензивната си стратегия за 2023. В нея тя влиза с летящ старт и новогодишно заричане „ да провежда чисто здравословно живота си и да продължи да тренира “. А в кариерата си ще продължи да се доверява и на урока, теоретичен по вътрешен глас: „ Ако усетиш нещо, давай, последвай инстинкта си и тръгвай нататък. “

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР