Тази година Ямбол ще посрещне своя празник на Свети Дух

...
Тази година Ямбол ще посрещне своя празник на Свети Дух
Коментари Харесай

Концерти на Тото, Папи Ханс, дует „Ритон“ и ансамбъл „Българе“, двудневен уличен фестивал, автокино и градче на National Geographic Kids са част от празничните събития за Деня на Ямбол

Тази година Ямбол ще посрещне своя празник на Свети Дух с поредност от забавни събития и в компанията на обичани звезди на българската музика.
Надяваме се, че в програмата, която Община Ямбол е подготвила с огромно предпочитание, и дребните, и огромни поданици на нашия град ще съумеят да намерят своето събитие и място, което ще желаят да посетят.
Празничният дух ще завладее Ямбол от 6 до 24 юни, а началото на програмата ще бъде сложено от Театралните празници „ Невена Коканова “ с гостуващи спектакли на водещи театри в страната.
На 8 юни, сряда, в 21:00 часа феновете на киното ще могат да посетят гратис автокино навън – на паркинга сред магазините „ Практикер “ и „ Технополис “, с цел да видят хитовия филм на Мартин Макариев „ В сърцето на машината “. Гости по време на прожекцията ще бъдат обичани артисти от кино лентата.
Хората, които желаят да чуят шлагери на обичани български реализатори, ще имат опцията да посетят три концерта!
На 10 юни, петък, в 21:00 часа ще стартира концертът на Тото, Папи Ханс и Нели Петкова. На сцената в Ямбол ще се качат едни от най-популярните артисти, любимци на младото потомство. Водещ ще бъде Драгомир Драганов.
На 11 юни, събота, в същия начален час, публиката ще посрещне Катя и Здравко от дует „ Ритон “. Концертът е част от турнето на дуета във връзка 45 години на сцена.
Специален подарък за Деня на Ямбол е музикално-танцовият театър на Национален фолклорен отбор „ Българе “ с присъединяване на Петя Панева, който ще стартира на 13 юни в 21:00 часа. Жителите на града ще имат опция да се насладят на спиращата дъха хореография на ансамбъла и на гения на певицата Петя Панева, победителка в шоуто „ Гласът на България “ – 2021. Уникалният театър е отдаден на Ямбол и ще бъде показан единствено в нашия град. Събитието ще приключи с обичайна празнична илюминация.
За първи път в Ямбол, на 10 и 11 юни, ще се организира и двудневен фестивал на уличните изкуства 6Fest – Ямбол, 2022 година В програмата са включени разнообразни и забавни събития, измежду които – цирков театър, спектакъл на огъня и сенките, куклено зрелище за деца и карнавално-танцов церемониал.
В неделя, 12 юни, Ямбол ще бъде част от националното турне „ Клуб „ Малки откриватели “ на National Geographic Kids. В Градския парк ще бъде ситуирано вълшебно градче, което ще подари на малчуганите доста страсти и забавни прекарвания. Децата ще могат да вземат участие в любопитни интензивности и да натрупат нови познания посредством игри.
За феновете на спорта Община Ямбол е провела шампионати по стрийтбол и футбол, съревнование по плуване, Ролерфест.
Цели три седмици Ямбол ще се трансформира в сцена за още доста певчески и танцови прояви, а празничната стратегия и тази година предлага културни и спортни събития за всички.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР