Tази година през декември се очаква средната месечна температура да

...
Tази година през декември се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Ще има ли сняг за Коледа? Вижте прогнозата за декември

Tази година през декември се чака междинната месечна температура да бъде към и под нормата, която в Северна България и високите полета е 0-1˚, в Горнотракийската равнина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните региони – към 4˚, в планините — от минус 8 до минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 15° и минус 10°, а най-високите – сред 10° и 15°.
Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в по-голямата част от страната е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните региони – сред 70 и 120 л/кв.м. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.
Месецът ще стартира без превалявания, със умерено, само че студено време. Ще бъде най-вече слънчево, само че на доста места в равнинната част от страната и в котловините заран ще има мъгла или ниска облачност, а в обособени региони те ще се задържат по-дълго. В Северна България ще има снежна завивка и дневните температури ще остават под нулата. Все отново, наклонността е към стопляне, по-чувствително ще е в планинските региони. Около средата на първото десетдневие се чака смяна на циркулацията и до края на интервала вероятността за превалявания, е огромна, ще има и дъжд, и сняг. В края на десетдневието температурите ще се намалят.
През множеството дни от второто десетдневие ще доминира облачно време, с понижена видимост в равнините, с температури към и под нормата. Превалявания ще има основно при започване на десетдневието. Повече слънчеви часове ще има в планините и планинските региони към средата на интервала. През втората половина от десетдневието едва ще се затопля.
Към края на второто и при започване на третото десетдневие още веднъж има нараснала възможност за превалявания, най-вече от сняг. Oоколо Коледа изгледите са за време без превалявания, а след това ще стартира покачване на температурите, само че още веднъж с превалявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР