Тази година Дни на предизвикателствата са част от инициативата „София

...
Тази година Дни на предизвикателствата са част от инициативата „София
Коментари Харесай

Ски легендата Глен Плейк пристига за фестивала Дни на предизвикателствата

Тази година " Дни на провокациите " са част от самодейността „ София 2018 – Европейска столица на спорта “. Отново в обичаната ни зала „ Максима “, сред 29 ноември и 1 декември, тридневният конгрес ще ни предложи нова порция истории за впечатляващи завършения и мощни страсти от най-различни точки на света.

През 2017 година означаваме 13-тото съдбовно издание на „ Дните “, което несъмнено ще мине под знака на зимните спортове! Като специфичен посетител от Съединени американски щати ще дойде Глен Плейк, пънк-легендата на ските, или ски-легенда в пънка, който ще преобърне най-смелите ни показа за ските с презентацията си - от присъединяване в паметния " The Blizzard of Aahhhs " до оцеляването в лавина в Непал.

Премиерната прожекция на фрийрайд кино лентата In Gora пък е част от обичайно мощната кино стратегия на " Дните ". Tой споделя историята на учебен 6000-километров трип на екологични тематики, който 10 райдъри подхващат в границите на един месец, а част от действието се развива и на наша земя. Още една изключителна премиера ни чака с най-новия филм на Patagonia Fishpeople, разказващ разнообразни истории на хора, отдали живота си на морето и океана. И още голям брой филми, сред които 12-тото издание на хитовата поредност Reel Rock Film Tour едни от последните infinity tumbling завършения на Весо Овчаров в спиращи дъха въздушни фрагменти.

За поредна година страхотни презентатори ще ни сграбчен с историите си. С следващите си достижения ще ни запознае алпинистът Боян Петров, който тази година покори осемхилядниците Гашербрум II и Дхаулагири като част от плана си „ Българин на 14x8000”. Младата ни вяра в боулдър катеренето Петър Иванов пък ще опише за последния си сполучлив катерачен сезон. Как стана първата жена-рекордьор по прословутия маршут Ком-Емине, ще ни признае бегачката Антония Григорова.



Ще забележим по какъв начин се написа музика на над 2000 м височина с Петър Георгиев, а Петър Ванев ще ни въодушеви да следваме фантазиите си с приключението си в Тихоокеанския хребетен ъгъл в Съединени американски щати. И още за почитателите на катеренето – атрактивни направления у нас и по света ще ни показват Мартин Маровски, Емилиян Колевски, Станислав Атанасов, Тихомир Димитров и Милен Братанов. И това надалеч не е всичко!

Още доста разнородни презентации, уъркшопи навън и закрито, ревю на екипировка за туризъм, спортове навън, био артикули, разноообразни игри с награди и доста изненади ни чакат на 13-тите Дни на провокациите. Очаквайте още информация, в това време следете акценти на: http://predizvikatelstva.com/2017-2/

И тази година отворен за предложенията на запалените фотографи е обичайният фотоконкурс на „ Дни на провокациите “. Тази година тематиката му е „ Светът е огромен и завършения дебнат отвред “, а адресът за ълоудването им - http://konkurs.predizvikatelstva.com/

Билети за „ Дни на провокациите “ към този момент са налични онлайн от Ticketlogic и в магазини “Стената “.

Официално Facebook събитие

Още информация на
www.predizvikatelstva.com
https://web.facebook.com/dninapredizvikatelstvata/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР