Шесткратната световна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова

...
Шесткратната световна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова
Коментари Харесай

Шесткратната световна шампионка по самбо Мария Оряшкова обяви, че слага край на спортната си кариера

Шесткратната международна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова публично разгласи края на спортната си кариера. Тя ще продължи да се развива като треньор, разгласи още Оряшкова на конференция.

" Идвайки насам си дадох сметка за първи път, че всичко завърши с кариерата ми. Поради ред аргументи трябваше да го направя, само че ми беше доста тежко. Все още изпитвам смесени усеща. Когато се обърна обратно виждам каква поддръжка съм имала, по тази причина съм една щастливка. Тези хора постоянно са ме подкрепяли, с цел да мога да бъда толкоз пъти на върха. Благодаря Ви! Винаги може да разчитате на мен за всичко. Спортът е моят живот. Затова ще продължа да се развъртвам в научните среди и треньорката активност. Залата е моят дом! Идеята ми е да покажа на децата, че може да пречупиш волята и харакрета си и да успееш ", сподели Мария Оряшкова.

Тя получи парична награда и букет от именития треньор и покровител на този спорт Стоян Саладинов, специфичен плакет от президента на БФ Самбо Росен Димитров, поддръжка от старши треньора на националния тим Васил Соколов, както и премия от пресклуб " България ".

" С нея сме откогато беше 16-17-годишна. Мария е един необикновен темперамент, човек с невероятна воля... минала е през доста травми и тежки моменти, само че ги преодоляваше с воля. Тя е страхотна персона. Спортът губи, че тя към този момент не е играч, само че я печели като треньор ", сподели Васил Соколов.

Шампионката е част от задачата на Стоян Саладинов, който организира семинари в разнообразни градове от страната срещу насилието над деца и дами, учейки ги на самоотбрана. Росен Димитров пък разкри, че скоро с брат си Румен ще открият нов център за разнообразни бойни спортове в София, в който също ще образоват доста деца.

" Предпочитам да бъда потребна на себе си и на другите, да изучавам, да се модернизирам. Направих докторантура в НСА ", добави тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР