Кошмарен финал с трима изгонени коства олимпийско злато на българския

...
Кошмарен финал с трима изгонени коства олимпийско злато на българския
Коментари Харесай

“Истории от Олимпийските игри брой 14

Кошмарен край с трима изгонени коства олимпийско злато на българския футболен тим. В Мексико през 1968 година младият отбор на България реализира най-големия олимпийски триумф в историята на нашия футбол, само че остава горчивината от опорочения край и загубата с 1:4 от Унгария. Заради скандалното съдийство хиляди възглавнички политат към терена като израз на отчаяние от феновете на 80-хилядния стадион „ Ацтека “ в олимпийската столица. В следващия епизод на поредицата „ Истории от Олимпийските игри “ описваме с неповторими фрагменти от архива на МОК за двете олимпийски оценки на българските футболни тимове – бронз от Мербърн 1956 и сребро от Мексико 1968.

Спринтьорката Ивет Лалова има впечатляващо олимпийско премеждие, стартирало в Атина през 2004 и приключило на Олимпийските игри Токио 2020. Припомняме най-важните моменти от вълнуващото ѝ странствуване.



Игрите в Мексико 1968 – „ най-високите “ в историята. Провеждат се на 2 240 м. надморска височина и оферират дъжд от върхове в леката атлетика. За явните, само че тихи митинги по време на игрите, за героите и историите зад тях става дума в предаването. Разказваме и за двама изключителни гимнастици – Вера Чаславска и Савао Като.

Гледайте епизод 14 на поредицата " Истории от Олимпийските игри " в петък, 26 януари от 15:30 ч. по Българска национална телевизия 1 и от 19:00 ч. по Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР