Тази есен в парламента ще влязат промените в съдебния закон,

...
Тази есен в парламента ще влязат промените в съдебния закон,
Коментари Харесай

Героизират Панов, а законът му дава свръхзащита

Тази есен в Народното събрание ще влязат измененията в правосъдния закон, свързани със статута на " тримата огромни " на върха на правосъдната власт, опцията за тяхното премахване предварително и започването на следствие. Такова очакване изрази правосъдният министър Данаил Кирилов пред кореспонденти в Народното събрание.

" Надявам се през септемврийската сесия да влязат в пленарната зала ", сподели Кирилов. На този стадий той разгласи, че стартира публичното разискване на поправките след съвещанията на междуведомствената работна група.

Кирилов е подготвен да се съветва с Венецианската комисия и да насочи запитване към Конституционния съд за мнение по готвените разпореждания и дали те подхождат на главния закон на страната.

Правосъдният министър отхвърли обвиняванията, че законът се поправя особено поради премахване шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов.

" Някои медии несъмнено героизират един от тези " трима огромни ", означи Кирилов. Той подсигурява, че и в този момент няма проблем за следствие на основния прокурор, както и на другите двама висши магистрати -  ръководителите на Върховен административен съд и Върховен касационен съд.

Министърът призна, че интензитетът на разногласието в общественото пространство го въодушевява. " Намирам една дълбочинност у едни хора, които си мислят, че са умни и красиви, само че уви... ", разяснява пред медиите в коридорите на Народно събрание Данаил Кирилов.

" Подхождайте обективно. Няма проблем за следствие и в този момент ", акцентира министърът на правораздаването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР