``Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на Народното събрание

...
``Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на Народното събрание
Коментари Харесай

Кирил Петков: Спазваме решението на НС за оръжието за Украйна

``Тази полемика към този момент я водихме. Имаме решение на Народното събрание и ще съблюдаваме решението на Народното събрание``, зави министър председателят Кирил Петков пред публицисти в отговор на въпрос по отношение на нотата, с която през вчерашния ден украинският дипломат Виталий Москаленко поиска оръжие за Украйна от външното ни министерство.

Премиерът е на посещаване в Садово за среща със аграрни производители, чиято годишна продукция е мощно наранена от падналата градушка.

В нотата, изпратена от посланика, става дума за руско, остаряло въоръжение, с което Украйна може да борави и има потребност тъкмо от него. Искането идва единствено месец след на Народното събрание страната ни само да ремонтира украинска бойна техника, само че не и да дава оръжие на Киев.  

Кирил Петков сподели, че България ще направи за Украйна това, което е дала обещание. Скоро се чака да дойде и военната техника, за която страната ни пое ангажимент да ремонтира.

``Не считам, че тази тематика би трябвало да я отваряме на всеки две седмици``, заяви Петков и добави, че България е направила задоволително за Украйна на ниво подкрепа към бежанците, на равнище средства за филантропична помощ, както и че в този момент ще ремонтираме техника, която на друго място не може да се ремонтира.

Въпросът за оказване на военна помощ на Украйна е завършен, съобщи по-рано депутатът от ``Продължаваме промяната`` проф. Благовест Белев пред Би Ти Ви във връзка желаното от Украйна оръжие. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР