Тази беззъба наша политика преминава в поредно правителство. България винаги

...
Тази беззъба наша политика преминава в поредно правителство. България винаги
Коментари Харесай

Керемедчиев: Слабото звено сме в НАТО

Тази беззъба наша политика минава в следващо държавно управление. България постоянно се е опитвала да бъде другар с всички, което в тази обстановка е в действителност невероятно. Вижда се сериозният конфронтация сред враждуващите, горещо спорещите страни. Ние би трябвало по-ярко да представим нашата позиция. Това време на снишаване от дълго време мина. “ Това мнение изрази в предаването „ Преди всички “ на БНР Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи, който проучва българската позиция по рецесията и напрежението сред НАТО и Русия в Украйна. Керемедчиев дефинира изразената от ръководещите българска позиция като естествена, в случай че се съпостави с внезапната и последна позиция на хърватския президент.

Изоставаме трагично от общата наклонност за повишение на боеспособността на армията, означи Керемедчиев, като направил паралел с Гърция и Румъния. „ България е по-слабото звено в източното крило на НАТО. Бидейки по-меко звено, сме по-уязвими на възможни провокации. Никой не цели сега да атакува България, просто по-тънката връзка по-лесно се къса при възможна ескалация на напрежението. “
„ В България няма натовски войски, които да са непрекъснато дислоцирани. При нас има уреди, които се употребяват за образование и възстановяване на защитата, на ротационен принцип “, посочи Керемедчиев като съпостави настояването на Москва за изтеглянето на сили на Алианса от редица страни по източния фланг с кошница на правилото „ искай доста, с цел да получиш каквото и да е “. Дрънкането на оръжие покачва цената на горивата – на петрола, на газа, акцентира Милен Керемедчиев. По думите му „ обикновено е Русия да играе с енергоизточниците тъкмо зимата, когато е най-силна с това “.

Германия ще има основна позиция с новото държавно управление по отношение на политиката на Европа в този спор, счита Керемедчиев.

„ В момента Германия е една от страните, която възпира Съединени американски щати да наложат доста по-тежки наказания. “

120 000 -150 000 са съветските бойци по границата. С сходна бройка не могат да се чакат пълномащабни военни дейности, разясни той и съпостави това с 280-хилядната украинска войска, плюс опцията за бързо повдигане на още към 250 000 резервисти там.

За момента няма директна опасност за действителни военни дейности, само че единствено след месец може да стане по-горещо поради прехвърлянето на въоръжение към Беларус за огромно обучение, предвижда Милен Керемедчиев.

„ Рязкото скупчване на военни елементи на Русия ще приключи след към месец, втората половина на февруари. “
НАТО работи реактивно по отношение на реакцията на Русия, съобщи някогашният заместник-министър на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР