Tайванската президентка Цай Ингвен заяви днес, че автономният остров ще

...
Tайванската президентка Цай Ингвен заяви днес, че автономният остров ще
Коментари Харесай

Тайван обеща да укрепи отбранителната способност на острова с нови технологии

Tайванската президентка Цай Ингвен съобщи през днешния ден, че самостоятелният остров ще работи за възстановяване на опциите си в областта на защитата и избавителната активност благодарение на нови технологии. Тя добави, че укрепването на Тайван е от основно значение за поддържането на мира, съобщи Асошиейтед прес.

Цай също по този начин даде обещание, че нейното държавно управление ще предизвиква политиките за гарантиране на морската и граничната сигурност, откакто следи антитерористично обучение в град Каосюн в югозападната част на Тайван.

" Колкото по-сигурен е Тайван, толкоз по-сигурен е светът ", акцентира тя.

Цай направи тези мнения в миг, когато демократичният остров е изправен пред все по-голяма военна опасност от страна на Китай, който преглежда Тайван като своя непокорна провинция, която може да бъде върната със мощ, в случай че е належащо.

По време на ученията през днешния ден чиновници на тайванските сили за сигурност демонстрираха по какъв начин биха се защитили от терористични актове в морето. Някои от тях се качиха от дребни лодки на кораб, следен от " терористи ". Други се спуснаха по въже от летящ хеликоптер. Симулацията приключи с трагична сцена, при която някои увиснаха във въздуха, до момента в който се връщаха назад към хеликоптера.

Тайван и Китай се разделят през 1949 година след революция, която приключва с надзор на ръководещата комунистическа партия в континенталната част на страната. Островът в никакъв случай не е бил част от Китайската национална република, само че Пекин твърди, че той би трябвало да се сплоти с континенталната част.

Пекин също по този начин усили напъните си за продобиване на дипломатическите съдружници на Тайван, откогато последователят на независимостта Цай встъпи в служба през 2016 година През март Хондурас откри публични връзки с Китай, ставайки последната от поредицата страни, които прекъснаха дипломатическите си връзки с Тайван, написа Българска телеграфна агенция.

Президентката на Хондурас Сиомара Кастро дойде през вчерашния ден в Шанхай на първото си посещаване след установяването на връзките. Според отчет, оповестен през днешния ден от държавната медия Синхуа, тя съобщи, че страната ѝ ще ускори съдействието с финансовия център и ще взе участие интензивно в Международното ревю за импорт в Китай, което ще се организира там през ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР