Тайванската армия опроверга изявленията на китайските държавни медии, в които

...
Тайванската армия опроверга изявленията на китайските държавни медии, в които
Коментари Харесай

Тайван отрича китайски военен кораб да е нахлувал в неговите води

Тайванската войска опроверга изказванията на китайските държавни медии, в които се оповестява, че военните кораби на Народната освободителна войска са влезнали в териториалните води на Тайван и приканиха тайванските жители да не се поддават на дезинфомационните акции на Пекин.

В изказване от Министерство на защитата на Тайван сложиха под подозрение достоверността на необятно публикуваната фотография и китайските медийни известия, свързани с нея, които настояват, че унищожител вид 052D Nanjing на Народната освободителна войска е навлязъл покрай електроцентралата Ho-Ping в окръг Хуалиен. От министерството показаха, че подозират това за част от акцията за дезинформация, провеждана от Пекин.

Изявлението на Министерството на защитата беше съпроводено със фотоси, показващи политане на негови самолети F-16V от военновъздушната база Хуалиен по-рано през днешния ден. Източник от министерството, предпочитащ да резервира своята анонимност, съобщи, че F-16V и по-специално противокорабните ракети Harpoon са явен сигнал за китайската войска, че техните военни кораби ще бъдат посрещнати със гибелен удар, в случай че се опитат да навлязат в териториалните води на Тайван.

Друг източник на собствен ред по-рано съобщи, че тайванската войска ще бъде твърдо решена да спре навлизането на китайски военни кораби в нейните териториални води непременно и ще предприеме съответните ограничения.

Изявлението на Министерство на защитата беше оповестено по-рано през днешния ден, когато се чака да е и последният ден от интензивните военни учения, провеждани от Китай във водите към Тайван в отговор на визитата на Нанси Пелоси на острова.

Ден след визитата на председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес китайската Народна освободителна войска стартира бойни учения в шест морски региона покрай Тайван.

По време на тренировките, китайските държавни медии разгласиха поредност от фотоси, в които се твърди, че китайски военни самолети и кораби сполучливо са летели и плавали в териториалните води и въздушното пространство на Тайван.

Една от тези фотоси точно провокира реакцията на тайванското Министерство на защитата. Тя изобразява китайски боец на борда на унищожител вид 052D Nanjing, а на заден декор се вижда висока структура, наподобяваща комин, за която се счита, че е електроцентралата Ho-Ping в окръг Хуалиен. Когато фотографията бе забелязана за пръв път в онлайн пространството, от министерство на защитата не дадоха никакви уточнения, само че обявиха, че са изпратили военни кораби, с цел да изгонят всички противников сили, плаващи покрай Тайван.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР