Тайван се ангажира да укрепи своите отбранителни способности, като същевременно

...
Тайван се ангажира да укрепи своите отбранителни способности, като същевременно
Коментари Харесай

Тайван укрепва отбранителните си способности и залага на задълбочаване на сътрудничеството си с европейските страни

Тайван се ангажира да укрепи своите отбранителни качества, като в същото време задълбочава съдействието си с сътрудници, с цел да отбрани свободата и демокрацията в Индо-тихоокеанския район, това съобщи външният министър на страната Джоузеф Ву.

Нахлуването на Русия в Украйна и заплашителното държание на Китай към Тайван имат доста прилики. Тайван извлича поучения от сполучливата опозиция на Украйна, като в същото време продължава да се бори с властническата агресия и покачва бойните си качества, търсейки поддръжка от страна на Съединени американски щати.

Ву акцентира, че Тайван ще разшири обмена и съдействието си с НАТО. Страните в Европа се концентрират от ден на ден върху Индо-тихоокеанския район през последната година, сподели още той.

Според Ву връзките сред островната страна и европейските страни стават все по-силни, което е очевидно и от признанието на Чешката република, Полша и Словакия, че Тайван е благонадежден сътрудник. В поддръжка на това изказване идва и отварянето на тайванско посланичество в Литва предходната година и тазгодишното нарастване на вноса на литовски артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР