Тайни незаконни тунели бяха открити под центъра на Пловдив. Изкопите

...
Тайни незаконни тунели бяха открити под центъра на Пловдив. Изкопите
Коментари Харесай

Мъж прокопа тунел, за да свърже апартамента си със съдедна сграда

Тайни противозаконни тунели бяха открити под центъра на Пловдив. Изкопите са открити на метри от Римския стадион и заплашват постройките от горната страна, които са монументи на културата.

Собствениците на жилища в постройките на улица „ Отец Паисий “ №5 са подавали неведнъж сигнали до институциите, че през последните години  техен комшия копае в мазето, само че резултат не е имало. В петък те се свързаха с bTV, откакто пътека до постройката пропадна и разкри мрежата от тунели под постройката.

В неделя притежателите организираха заседание в наличието и на техния комшия Мирослав Стамов, който, по думите на съседите му, е прокопал тунелите. Стамов отхвърли да застане пред камерата на bTV.

„ Собствениците установяваха, че в никакъв случай не са давали единодушие да прави каквито и да е работи в мазето. Решиха да наемат експерт, който да направи проучване на постройката. Третото нещо, което взеха решение, е да се извърнат към институциите с подготвеност за подпомагане и ненапълно признателност, че се стигна до реакции “, заяви юристът им Гено Василев.

„ За мен учудващото на общото заседание бяха две обещания, които направи господин Стамов. И двете обещания са свързани със постройката на „ Отец Паисий “ №8, която граничи с тази на №5. Едното заричане беше, че още веднъж ще свърже водосточните тръби към ВиК системата, с цел да не поливат стените на постройката на №5. Второто му заричане, което направи, е да отстрани всички порти, които е направил сред №8 и прилежащите парцели. Доколкото разбрах от него, той е свързал жилището, който има на №5 със постройката на №8 “, сподели Василев.

Стамов не е обяснил за какво е сложил тези порти. „ Районът тук е подобен, че преди да се стартира каквато и да е строителна работа,  трябва да уведомиш общината, Министерство на културата и районния музей “, означи Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР